Anmärkningsvärt 21 januari 2011

 1. Stop Motion T-Shirt War Video
  – Mycket ambitiös och väldigt fin stop motion-film med 222 t-shirts.
 2.  

 3. Queensland floods interactive photos: before and after the water rose | Latest news on the Queensland Floods | News.com.au
  – Snygg infografik skapad av foton. Så här bra kan det bli när bildjournalistik möter bra användargränssnitt.
 4.  

 5. ZELLOUT KOMMUNIKATIONSBYRÅ
  – Är det här Sveriges sämsta kommunikationsbyrå? Namnet ”Zellout” och en bloggpost där man antyder att man lurar bloggare och journalister … jag blir inte sugen på att jobba med dem.
 6.  

 7. Photo
  – Humor med en varning: det här kan vara jobbigt att se om man är känslig för blod. För mig blev det ett gapskratt. Om det här är ”att vara en riktig man” så tackar jag vänligt men bestämt nej.
 8.  

 9. Fin dialog med @Pressbyran
  – Fint att Pressbyrån lyssnar och agerar på det som skapas i sociala medier. Det här är kanske inte kunddriven affärsutveckling, men väl kunddriven affärsjustering.
 10.  

 11. Avoiding Student Loan Default At Citibank: A Cautionary Tale
  – Det här är en otroligt jobbig situation, jag känner hennes maktlöshet. Samma sak med oändligt snällare konsekvenser hände mig med teleoperatören 3. Som kund är man maktlös – ska man själv spela in samtalen? Kräva att de gör det? Och apropå banker: jag rekommenderar verkligen inte att ha med GE Money Bank att göra: de tar ut 29 kronor i aviavgift varje månad. När jag bad dem skicka fakturan elektroniskt eller skippa den (jag betalar dem via autogiro) så gick det inte. Snudd på lurendrejeri.
 12.  

 13. Cool Infographics – Blog – The Illusion of Diversity: Visualizing the Soft Drink Industry
  – Mycket snygg visualisering av ägarskapet av varumärken i dryckesinsdustrin. Jag saknar Innocent, som numera ägs av Coca-Cola – men det här har förmodligen haft sin utgångspunkt i den amerikanska marknaden.
 14.  

 15. Retailers Do Not Want To Sell Magazines, Porn, Porn Mags
  – Det har diskuterats att Apples riktlinjer för de appar som släpps igenom är ett hot mot journalistiken (vilket jag inte håller med om alls – de tillåter ju allt att visas i webbläsaren). Ser de personerna även att återförsäljare drar in på platser för magasin som ett hot mot den fria journalistiken?
 16.  

 17. Coming Soon: Port Your Number To Google Voice For $20 – The Consumerist
  – Google ger dig möjlighet att porta ditt nummer till Google Voice. Bäva månde teleoperatörerna. I Sverige har det nyligen varit debatt kring faktumet att operatörerna vill spärra IP-telefoni typ Skype. De mobiloperatörer som inte fogar sig utan börjar slåss kommer att förlora mot uppstickare som omfamnar skiftet.
 18.  

 19. The Birds and the Bees Knees
  – Humor: Ibland säger en bild mer än 1000 ord. Och ibland säger den tusen ord du aldrig tänkt på att den kan säga.