Test av undermedlet som gör dig kåt, brun och tacksam

Så brun som jag är just nu, knappt fyra dagar in i min semester, har jag varit kanske tre gånger tidigare. Skillnaden är att jag den här gången varit ute i solen en femtedel så mycket som jag behövde de tidigare gångerna. Hemligheten heter Melanotan II.

På pappret ser Melanotan II för bra ut för att vara sant: det stimulerar kroppens melaninproduktion (på vardagssvenska: det gör dig brun) utan att du behöver sola. En av de vanliga biverkningarna är ökad sexlust. De andra biverkningarna är få och övergående (dock finns inga studier på långtidspåverkan av preparatet).

Min erfarenhet är att det är just så bra. Anledningen till att det inte finns kommersiellt tillgänglig är administrationen. Melanotan II kan bara tas på ett sätt som har riktig effekt; som inektioner i huden (på samma sätt som diabetiker tar insulin). Det gör det svårt att sälja preparatet kommersiellt.

Strax under tusenlappen kostade det mig att få allt som behövdes: en ampull med Melanotan II, insulinsprutor, sterilt vatten för att blanda till en injektionsvätska och en injektionsspruta för att göra själva blandningen. Det som ser mest läskigt ut är den stora kanylen, den är dock inte till för injektion utan bara för att förbereda injektionsvätskan.

Allt som behövs för Melanotan II-administration
Allt som behövs för Melanotan II-administration

(Paketet innehöll betydligt fler insulinsprutor, eftersom dessa bara används en gång och sedan slängs.)

Själva medlet kom i form av kristaller i en ampull med gummipropp. I det läget kan det förvaras i rumstemperatur. Så fort man har blandat ut det med vätska måste det förvaras kallt för att inte bli dåligt.

Melanotan II i kristallform
Melanotan II i kristallform

För att förbereda medlet behöver det blandas ut med steril vätska. Ungefär som denna, som är just till för att förbereda injektionsvätska. Läser man på nätet använder folk steril koksaltlösning från Apotektet, men den är inte till för injektioner. Kanske gör det ingen skillnad, men jag tycker att det kändes tryggare att använda sterilt vatten som specifikt är till för att fixa injektionsvätska.

Sterilt vatten
Sterilt vatten

Det är här den stora kanylen kom till hands: jag drog upp tre milliliter i sprutan, satte på kanylen och injicerade vätskan i flaskan genom gummiproppen. Flaskan innehöll 10 milligram Melannotan II och lösningen blev således 3,3 milligram per milliliter vätska. Kristallerna löstes upp direkt när de kom i kontakt med vätskan, och resultatet blev en ampull med en klar vätska:

Färdig injiceringslösning med Melanotan II
Färdig injiceringslösning med Melanotan II

Därefter var det bara att ta en insulinspruta, sticka den genom hålet i gummiproppen, dra upp 0,1 milliliter och spruta in det i underhudsfettet på magen. Den här sprutan har en mycket tunn och kort nål, då den ska stickas in igenom huden. Det gör att injektionen knappt kändes.

Spruta för subkutan injektion
Spruta för injektion i underhudsfettet

Så här ser det ut när man tar injektionen:

Att Melanotan II har effekt på hur brun man blir råder det ingen tvekan om. Den andra biverkningen, ökad sexlust, kände jag inte av alls. Däremot kände jag ibland av ett lätt illamående direkt i samband med injektion, och vissa gånger hettade det i ansiktet en kvart efter att jag tagit medlet. Jag fick också fler fräknar än jag tidigare fått av solning, vilket också var väntat.

Det finns olika doseringsråd. Vissa pratar om 0,05 ml/dygn, andra om 0.1 ml. Jag har kört 0,1 ml de första två veckorna, och är nu nere på 0,05.

Innan du ger dig ut på jakt efter Melanotan II: det ger inget rus och är inte drogklassat. Därför är det inte olagligt att inneha, men det är olagligt att sälja. Idag säljs det inte officiellt på någon marknad, eftersom det är svåradministrerat. Det finns heller inga studier på vad Melanotan har för långtidspåverkan på människor. Viktigast är att se till att grejerna du använder är sterila.

Frågor på det?

(Uppdatering: Magnus gjorde mig uppmärksam på att jag slarvat med doseringsangivelserna. Nu är det uppdaterat!)

48 reaktioner till “Test av undermedlet som gör dig kåt, brun och tacksam”

 1. Är det så viktigt att bli brun att man injicerar något i huden som man inte vet vad det är? Jag menar, är det inte lagligt att sälja finns det väl ingen garanti för att det är Melanotan du injicerar?

 2. Jag håller med om att det var en risk, precis som du påpkear. Jag kände att risken var acceptabel eftersom min kontakt själv använt det här innan mig (eller, en annan ampull från samma leverantör), och kunde konstatera att i alla fall effekten var den utlovade. Eftersom biverkningarna också var de förväntade, kan man anta att det var Melanotan.

  Jag håller dock med om att det är ett risktagande, och uppmuntrar alla att tänka kritiskt kring det om man bestämmer sig för att testa.

 3. Men alltså ”de första två veckorna”? Hur länge behöver man ta skiten innan önskad effekt uppnås? Och hur många gånger om dagen?

 4. En om dagen, jag kör på morgonen. Jag tror att det är lite individuellt hur lång tid det tar, och beror också på hur mycket sol du får. En-två veckor borde täcka de flestas behov.

 5. Kanonbra beskrivning du har gjort ang Melanotan. Perfekt. Är sugen på att beställa & testa……Så jag slukar all info som finns. Den här sidan var bäst. Tack ::))

 6. Skulle aldrig hålla på o mixtra med hormoner. Skulle inte förvåna mig om det om några år kommer komma fram att melanotanII ger cancer.
  Man ska inte mixtra med varken hormoner eller gener för det brukar leda till tumörväxt. Dessvärre tar det tid för en tumör att utvecklas så de du sprutar in i kroppen nu ger förmodligen dig cancer om tio år.

 7. Jag har också använt Melanotan ett tag nu, närmare fyra veckor och jag är jättenöjd… Men precis som du skriver, bör ju var och en själv betänka eventuella risker. Själv har jag tittat runt på nätet och tycker nog att det finns väldigt mycket info om medlet, vilket gör att jag tycker det känns ok att använda. Vad gäller biverkningar så visst… lite gladare har nog staken blivit..:) Aptiten kanske något mindre, men det är helt ok.. Jag kommer fortsätta med Melanotan ett tag till.

 8. Vart beställer ni sakerna ifrån? vill veta vart man kan beställa de så amn vet att man får hem bra grejer :)

 9. tack för öppet testande och bloggande.
  vet du hur lång de kommit i australien där de tagit fram produkten?
  är det klassat som läkemedel där har jag för mig?
  ngn som vet hur lång tid det kan ta innan det är testat å klart för anv här i sverige?
  annars borde det la inte vara omäjligt att semestra i australien samt gå till vårdcentral där å be att få det på recept (iaf om man är rödlätt å fräknig samt lätt bränner sig i solen) ?

 10. Är du efterbliven? Man vet ju vad det är? Sluta vara en sån hardcore svenne som lever sitt Volvo och Mammas Köttbullar-liv varje dag.

 11. Hej jag undrar hur mycket sterilt vatten man ska blanda ut med på en 10 m2 ? och om man sedan då mäter hur mycket man ska injencera när de är blandat eller plussar ihop m2 + vattenlösningen ? takcsam för svar

 12. Hej! Jag har kört 4 dagar och fått mörka läppar! Det ser ut som jag druckit rödvin och nu har jag panik! Idag har jag inte tagit nåt och ska sluta, mina operations ärr har också blivit mörka och tycker att även tandköttet blivit det.

  Kan jag spruta in sterilt vatten för att späda ut lite det som finns kvar inne i kroppen? Det kanske låter tokigt men jag är desperat :(

 13. Jag har ingen aning, Carro. Jag är inte expert. Det jag vet är att du inte kan göra något åt det som redan finns i kroppen. Är du orolig, kontakta en läkare. De effekter som jag och andra jag känner fått av melanotan avtar med tid så en gissning är att färgen kommer att gå tillbaka till det normala. Återigen dock: är du orolig, gå till en läkare.

 14. Jag vet att man försöker produktifiera det i form av nässpray. Det tar lång tid att få ett läkemedel ut på marknaden, fem år minimum skulle jag tippa på.

 15. Carro
  Detta hände mig också i början. Var inte orolig det går över av sig själv. För min del blir det bara så de första veckorna (när man tar som mest) sen går det över fast än man fortsätter ta 1ggr /v . Använd ett färgstarkt läppglans för att dölja det =). Lycka till 

 16. ska man injicera melanotanet direkt när man tagit det ur kylskået eller ska man vänta tills det blivit rumstemeperat innan man injicerar

 17. Jag måste säga att detta hjälpte mig jättemycket! Bra information och det är bra att du har lagt upp bilder och en video så att man verkligen kan se. Det är så lätt att det blir fel annars. Så du ska ha stort tack! Keep up the good work. :)

 18. Melanotan togs fram för att just förhindra hudcancer.  Det övriga som sexlust m.m. är biverkningar.

 19. Hej. Jag heter Maral och är 14 årig tjej. Jag skulle gätte gärna vilja gå ner i vikt!!!! men Jag fattar ingenting av hela den här grejen asså kan nån förklara det här tydligare för mej? adda mej på facebook ”Maral Baghdadi”. Och förklara gärna mer om det här, om det är nån som är snäll!! :) hihi

 20. jag har hört att man kan bli fläckig och tappa pigment efter 20 år typ.. stämmer det? :P

 21. ja brukar köra 2ml vätska och tar 2-3 streck på insulinaren per dooz

 22. Maral: Märks att du inte fattar!
  Detta medel använder man för att bli brunare! Inte gå ner i vikt….
  Tror du har missuppfattat syftet med melanotan!

  Vill du gå ner i vikt, ät bättre kost och motionera!
  Man minskar inte i vikt om man äter onyttigt och bara sitter på arslet hela tiden!

 23. brun, det blir man, redan efter tio dagars användning, men kåt???? det blir inte jag iallafall, vilket är lite synd….. gått ner i vikt har jag gjort under den tid jag använt melanotan, och det är ca 40 dagar, vilket jag finner väldigt positivt som bivärkning….. tyvärr har jag fått fler än sex leverfläckar i bara ansiktet, men hoppas på att de skulle gå bort när kroppen vant sig vid preparatet….men nej……

 24. jag köper från easytan.se och är nöjd med detta valet, för de säljer färdiga kit, vilka är superlätta att använda. priset är rätt lågt och produkten är bra….

 25. Hej ! Jag har problem med solen strålar! UVA och UVB ! Skulle gärna prova detta för att inte behöva sola så ofta i solen eftersom jag då får utslag! änkligen finns en chans för mig å få vara brun ;) utslagen börja för 3 år sen och inte sola sen dess! Men nu vill jag bli brun igen :) tror ni jag har en risk? Vart vänder man mig? Tack i förhand mvh Sara

 26. Hej :) jag har gått hos hud läkare i 5 år och dom kan inte komma fram till va som är fel förutom att jag är känslig mot UVA och UVB , något som gör att jag får utslag på hela kroppen! Jag prova M förra sommaren och för första gången på 5 år kan jag vistas i solen! Alla tycker givetvis inte lika, men jag är såå glad att jag kan vara ute :)

Kommentarer inaktiverade.