Saker jag lärt mig: att storleken spelar roll

Dejtingsaj… förlåt, matchmakersajten (”Vårt psykometriska test gör att vi fungerar som en matchmaker istället för bara en online dejting tjänst.”) gay-parship.se har inte riktigt förstått hur oattraktivt det är att framstå som desperat. Sen i april har jag under fyra tillfällen fått mail från dem med rubriker i stil med ”Det här är sista chansen: din rabatt gäller bara idag”.

Jag gick med av nyfikenhet; Vad är det de erbjuder som jag inte kan hitta på, säg Qruiser, Sylvester eller Dudesnude, förutom det ”psykometriska testet”.

Gay-parship.se (notera "vetenskaplig" i underrubriken)

”Vetenskaplig matchmaking”. Det kan liksom inte gå fel. Det vetenskapliga består i att svara på (god dag yxskaft-)frågor som ”Trivs du bättre inom dina egna fyra väggar än i sällskap?” och berätta vilka bildtexter du skulle sätta till bilder som denna:
Lustens gudinna eller Frihetens slut?

Vissa frågor har relevans, men det stora misstaget de här testerna gör är att utgå från att människor vet vad de vill ha. Det gör de inte.

Här om sistens blev jag medveten om just det. Jag dejtade en kille som är snygg, smart, har självdistans och humor och ändå var det något som inte kändes helt hundra. När jag väl insåg vad det var, var det ungefär samma aha-upplevelse som när jag ser detaljen på mindfuck-bilder av den här typen.

Hade du frågat mig i våras om fysisk storlek på killen (och då menar jag hela killen, inte kuken) jag dejtar spelar roll hade jag sagt ”nä”. Nu har jag lärt mig att det för mig är viktigt att jag kan bli utmanad (men inte övermannad) intellektuellt och fysiskt i en relation. Go figure.

Andra bloggares inlägg om , , ,

7 reaktioner till “Saker jag lärt mig: att storleken spelar roll”

 1. Berätta detaljen, jag är tydligen blind… Om det inte är en kuk vid soptunnan men det kanske bara är jag.

 2. Jag ser!

  Jag skrev ju i höstas om insikten att oj, storleken spelar roll – eller i alla fall gör skillnad. Inte nödvändigtvis som dealbreaker utan bara Shit, det var annorlunda och det var lite nice att vara minst.

 3. parship.se är fruktansvärt….hutlöst dyrt, kvasivetenskapligt trams (psykometriska test, vem fan bryr sig?) och en sajt som inte är användarvänlig – fult gränssnitt och svårnavigerad…betala inte för den där skiten. Dessutom blir man mejlterroriserad efteråt med lätt hotfulla mejl om ”sista chansen”. Jag jobbar i samma hus där företaget bakom parship sitter och jag kastar onda blickar på deras personal i hissen, ha ha….

 4. ”Nu har jag lärt mig att det för mig är viktigt att jag kan bli utmanad (men inte övermannad) intellektuellt och fysiskt i en relation”

  Så nu kan du enkelt konstatera att ”du är för smart för mig, brainiac” i stället för ”du är för kort, dvärgjävel”. Briljant.

  PS. Såg dig precis på QX framsida på en vimmelbild från Zipper. Skulle örfilen kommit dessförrinnan eller därefter? ;) DS

 5. @Alexander @Marcus: det finns en skugga i bakgrunden som ser ut som en T-rex på väg mot betraktaren.

  @Julia: Jag önskar jag fått den insikten tidigare. Jag undrar vad mer jag inte är medveten om.

  @Jens: jag skulle aldrig betala för tjänsten. Jag var mest nyfiken på hur det funkar. Ironiskt nog fick jag ett mail idag med ”sista chansen …”

  @Daniel: Jag var nog lite mer berusad där än jag hade planerat att bli, men jag kompenserade genom att gå hem tidigt.

Kommentarer inaktiverade.