Något om skägg. Och klamydia i lungorna.

Det var varken lungpest eller H5N1, eller primärinfektion av HIV, utan typ klamydia i lungorna. Sexigt värre. Doxyferm, det antibiotika som skrivs ut mot den typen av lunginflammation, innebär att man måste hålla sig borta från solen. Brännblåsor och hudnekrolys låter inte som en partykväll direkt. Fjorton dagar ska jag alltså spendera utan att vistas i solen, så medan ni alla andra odlar hudcancer (nej nej, det är inte bitterhet, det är bara omtanke om din hälsa!) tänker jag fundera på om jag ska ha kvar det skägg jag odlat den senaste veckan eller inte.

Medan jag åkte tunnelbanan fram och tillbaka till stan för att köpa Indiana Jones Lego Adventure, som ska hjälpa mig att fördriva tiden, kollade jag på mäns ansiktsbehåring. Jag kom fram till att skägg fick de flesta att se tjockare ut i ansiktet. Tredagarsstubb är generellt ganska smickrande, men det där riktiga skägget är jag osäker på. På rak arm kan jag bara komma på två kändisar som är snygga i skägg: Sean Connery och Jake Gyllenhaal. Sen har vi en hel del större eller mindre katastrofer som Brad Pitt, Justin Timberlake och Mel Gibson som alla ser ut att vara varierande resultat av korsningsförsök mellan Hans Scheike, Saddam Hussein och 18-åring som odlar skägg för att få handla på Systemet.

Jag gissar att jag tillhör den senare kategorin för alla som inte har skäggfetish, inte minst därför att Jake är till och med snygg i peruk och aftonklänning, medan jag, well, not so much. Därför behöver jag din hjälp. Ska jag spara skägget eller inte? Med skägg kan du se mig i livekameran, utan skägg ser jag ut ungefär så här. Får jag minst 50 röster innan helgen är slut, där majoriteten anser att jag ska behålla skägget så lovar jag att ha skägg i minst två månader. Sen beror det alldeles på raggfaktorn om jag rakar av det eller inte.

[poll id=”11″ type=”result”]

Andras blogginlägg om , ,

5 reaktioner till “Något om skägg. Och klamydia i lungorna.”

 1. äh. måste ju ha exploder för att kunna se skägget ju!
  hmmm…alltså röstar jag för, för att du ska kunna lägga upp kort på dig med skägg, så jag får se om jag röstade rätt.
  kan ju inte skaffa exploder BARA för att stalka dig! möjligen om jag hade vart gay, men som tjej känns det lite… för mycket…

 2. Jag tycker generellt att skägg är snyggt och klär de flesta. Men jag är väldigt hetero och kanske inte helt pålitlig. ;)

 3. @hannah: du behöver inte vara orolig, jag tror att skägget vinner och det kommer upp bilder på det sen!

  @daniel: way ahead of you. Jag har sparat i typ tio dagar, så det ÄR ett skägg nu.

  @oop: sorry, jag tror att ”icke skägg”-sidan torskade.

  @Joshua_Tree: Alla röster räknas, även straighta killars. Även om det inte tänder er (:

Kommentarer inaktiverade.