Multi-spontan är dagens ord

Att vara kreativ i två dagar är lite som ett triathlon för hjärnan.

Vad sägs om en vägkrog som har som idé att ”slå sönder barns illusioner”? Tanken är att man utgår från Astrid Lindgrens sagovärld för att locka barnen, och när de sen ätit sin spagetti med köttfärssås visar man en bild på Griseknoen och säger ”titta, din mat är gjord av Griseknoen”. Som jultema kan man avslöja att tomten inte finns, och mot extra betalning berättar man för barnen att de är adopterade.

Det är härligt att få spåna idéer när alla bejakar vad man än kommer med.

Jag har varit på en tvådagarsutbildning i ”Att leda idéprocesser” på Berghs. ”Idélaboratorium” och ”idéastronaut” är två termer från kursen.

Det blev ingen aha-upplevelse, men däremot fick jag medvetandegöra den kreativa processen, vilka fällor som finns och hur man kan starta och hålla igång en idéprocess i en grupp. Det, plus en mängd praktiska verktyg och ett gäng riktigt bra komplimanger är värt att hjärnan känns som lapskojs:
Komplimanger

(Endera dagen ska jag göra något av min röst också.)

Vi kom inte bara på helknäppa idéer, vi kom på en del bra också. Som till exempel denna:
Videoskärmar vid varje bord där man kan spela in en videodagbok. Man berättar var man är på väg och vad man har för förväntningar, eller var man har varit och hur det var, så att andra som åker samma väg kan kolla på det och få inspiration.

Andra bloggares inlägg om , , , ,