Movie quiz? Just walk down memory lane and take a right.

Jag har alltid varit en radiopratarwannabe, ända sen jag som tonåring gjorde programmet ”Sportlov i stan” under flera år. Ett av mina happy places är fortfarande studion i källaren på Medborgarhuset vid Hägerstensåsen där vi åt alldeles för mycket pizza, sov alldeles för lite och spenderade all vaken tid med att intervjua, spåna fram tävlingar och sända radio.

Första året fick vi som var nyast och yngst mest göra bandade intervjuer med olika människor, intervjuer som vi fick vara med och klippa. Vi pratar ”klippa”, kids, för det var magnetband som man fysiskt klippte och tejpade ihop. Under åren vi sände intervjuade vi stjärnor som Håkan Södergren, Claes af Geijerstam och Kayo.

Jag intervjuade Babben Larsson utan att veta vem hon egentligen var, och gjorde Jörgen Lantz jätteirriterad genom att fråga ”Hur låter en björn?”. Jag blev kallsvettig när jag fick skäll för att jag låtit en lyssnare säga ”Konsum” i radio (reklam var big no-no) och referensbandet samtidigt tagit slut – så vi hade ingen dokumentation av händelseförloppet (even bigger no-no, dock inte mitt fel).

Roxette var sjukt heta året vi började sända, och Mikael Rickfors fick sin storhit ”Vingar”, som blev mer långlivad än den samtida one hit wondern ”Jimmy Dean” med Troll. Något år senare kom Midi, Maxi och Efti med ”Bad, bad boys och utnamade Troll om platsen som den tidens största svenska one hit wonder.

Det bästa jag visste var att sända live. Jag älskade ögonblicket när introjingeln gick, och mikrofonlampan gick från rött till grönt. Det bästa jag visste var Magnus nöjda flin från teknikerrummet när vi tajmade ett svårt intro. Jack Killian och Mike Donovan i all ära, men Magnus var den barndomshjälte som gav mig bekräftelse på riktigt. Det var stort.

Anyhow, nu har jag förirrat mig långt ut på memory lane. Jag kommer definitivt återvända till Sportlov i Stan, för att få mina minnen på pränt men nu till det som triggade allt det här: inlägget skulle handla om att jag förra julen fick jag chansen att leva ut den lille radioprataren, när jag och Andy fick i uppdrag att göra en radioshow till vår julfest. Vi skulle iväg till Södertuna Slott, och radioshowen skulle underhålla våra arbetskamrater på bilfärden dit. Det mesta av showen är för internt för att vara intressant, men några av tävlingsmomenten håller även för bloggen. Här är ett delmoment: Filmquiz. Om du fixar svaret på frågorna, och vill vinna en film som är mer cheezy än något av det vi säger i programmet så mailar du svaren till micke snabel-a asiktstorped.se.

Vill du höra mer av Andys ljuva stämma så kan du höra honom sända C64-musikSlay Radio.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

5 reaktioner till “Movie quiz? Just walk down memory lane and take a right.”

  1. Är det bara jag som tycker att låtar som Ragga Steady, Poppadink Tribe och Go Girlie Go är så bra att Midi, Maxi & Efti inte var one hit wonders?

  2. Freddi: det har du rätt i. Jag har förträngt ”ragga steady”, den blev ju också rät stor. Men de andra har jag inget minne av. Blev de singlar?

  3. Jag minns inte. Tror att jag hade dem på kasettband. Så klart ^^

    Cred, btw, för filmtävlingen. Den första dialogen är riktigt rolig.

  4. jörgen Lantz… honom är jag fortfarande sur på. träffade honom 1990 (då var jag 8) och han VÄGRADE att prata som Nasse… men Björne fick vi höra! :-)

  5. Freddi: haha. såklart det var kasettband. Jag hade ”Bad, bad boys” på vinylsingel!

    Anna: då hämnades jag åt dig! Det var nog 1990, eller möjligen 1991 det hände :-)

Kommentarer inaktiverade.