London(l)ista, plats 10: Språka på engelska

Eftersom jag älskar London, älskar listor och älskar att blogga så måste bloggande av en lista över intryck från London vara kärlek i kubik. Allt detta levererat från ett Oslo så regnigt att om jag bara ignorerar alla söta norrmän och tittar på den fula snubben som sitter tvärs över från mig, så kan jag låtsas att jag fortfarande är i London. Well, det och avsaknadet av heltäckningsmattor och konstiga odörer på flygplatsen.

10. Min engelska accentPrata gotländska annars ...

Jag kan inte härma dialekter. Om du så pekade med en pistol på, säg, en söt kattunge och hotade att skjuta den så skulle min gotländska likt förbannat misstas för ett försök att härma värmländska (har hänt!). Likadant är det med engelska. Jag kan inte medvetet låta som en britt, för att inte tala om australiensare (”Are you from india?”). Däremot börjar jag omedvetet ta efter folks dialekter, vilket gör att jag lätt misstas för idiotturist som försöker låta brittisk. Det händer även på svenska. Om du någonsin tycker att jag tar efter din dialekt eller dina uttryck, är det inte för att driva med dig. Såvida du inte heter Anna Skipper, men då förtjänar du att drivas med.

Andra bloggar om: , , ,

4 reaktioner till “London(l)ista, plats 10: Språka på engelska”

 1. hahahaha
  Jag är PRECIS likdana.
  Otroligt pinsamt.

  Och det är därför jag låter som Charlotte Perelli när jag är ibland Stockholmare för länge.

 2. När jag – påengleska då – försöker låta indisk låter jag som ett sammelsurium av svenne som försöker låta indisk, svenne som försöker låta jamaicansk och svenne som försöker låta brittisk.
  Jag faller också in i folks dialekter. Vilket någonstans gör att folk inte alltid hör att jag är ett Öfvre-kid, vilket ju är av godo.

 3. Oswald: Fan vad jobbigt. jag hoppas innerligt att jag inte låter som Charlotte Perelli!

  Aronson: Jag har också hört det. Jag hoppas att det är sant, men samtidigt kan jag inte bortse från det faktum att sist jag sjöng karaoke så tömdes rummet på alla personer utom en.

  Calle: Haha! När jag försöker låta indisk så slutar det bara med att jag låter som Jar-Jar Binks. That’s why I don’t do it!

Kommentarer inaktiverade.