Kvällsgrooming för blandhy

Nu är det groomingblogg igen.

Jag har rätt fet hy med vissa partier som ibland kan bli torra (framför allt vintertid). Jag har skäggstubb som ligger nånstans kring 11 på Mohs hårdhetsskala. Jag har tidigare skrivit om ett gäng produkter jag gillade, men jag har gjort slut med många av dem. Här är mitt nya recept på en tiominuters kvällsritual som ger enklare rakning, bättre hy och mindre porer:

Först ut rengöring med Clean Up från Decléor. ZIRH Clean åkte ut för att den löddrade för mycket, och var svår att skölja bort ordentligt. Dessutom känns ZIRH väldigt … straightacting. Hur som helst, Clean Up rengör bra, är lätt att skölja bort och är dryg.

Efter ansiktstvätt borstar jag tänderna (och tandtrådar!) för att låta huden torka ordentligt innan jag lägger på Shiseidos Hydrating Lotion. Jag har alltid tänkt ”ansiktsvatten? bah!” men bästaste Wille övertalade mig att testa. Nu är jag är helsåld på skiten. Ansiktsvatten är fantastiskt, dels fuktar det huden och dels drygar det ut de andra hudvårdsprodukterna.

Direkt efter ansiktsvattnet lägger jag på en annan produkt jag var skeptisk till från början: Clarins Skin Difference. Säljaren som rekommenderade den lovade guld och gröna skogar. Eller i alla fall att Skin Difference skulle göra skäggstubben lättare att raka på morgonen om jag applicerade produkten kvällen innan. Dessutom skulle produkten på sikt göra hårväxten glesare. ”Oh, really?” tänkte jag. Det blev inte guld, men väl gröna skogar. Jag får fortfarande skäggstubb framåt eftermiddagen, och den är lika tät, men den är definitivt mer lättrakad på morgonen. Flaskan består av två behållare med vätskor. Ena är oljebaserad och andra är vattenbaserad, och det gäller att hålla flaskan rakt när man doserar annars får man för mycket av den ena. Hyfsat dryg, och bara användbar för oss med pansarstubb. Men då väldigt användbar. Skin difference lägger jag så klart bara på där jag har skäggväxt, och jag fokuserar framför allt på halsen där jag har rätt känslig hud.

Som kronan på verket använder jag min favoritprodukt: Decléor Aromessence Baum Homme. Tidigare var Dr Brandts Pore Effect favoriten när det gäller nattkräm, och den är fortfarande bra. Aromessence Baum är bara bättre. Svag doft som påminner aningens om tigerbalsam (men på ett bra sätt), extremt dryg (vilket är tur, då en förpackning för dryga 340 kronor bara innehåller 15 ml) och är ännu mer välgörande för mina porer än Pore Effect. Aromessence Baum appliceras med en liten spatel som följer med förpackningen, eftersom produkten är ganska hård i konsistensen. Bonuspoäng för mycket snygg förpacking!

En gång i veckan använder jag Grapeseed Clay Facial Mask från California North mellan tandborstningen och ansiktsvattnet. Rengör djupt utan att torka ut, enkel att applicera. Doften är lite vass, och det känns definitivt mysko att ha en lermask som sakta stelnar i ansiktet, men allt som allt är det en bra produkt att ha i badrumsskåpet.

(Jag vill här påpeka att jag inte är sponsrad av Grooming.se, som de flesta av länkarna leder till. När de gäller svenska nätbutiker med hudvårdsprodukter för män som är värda att nämna, finns typ Grooming.se och Gents.se. Den senare känns lite för mycket som käcka mobilabonnemangskrängare gone grooming. Jag menar, tandblekning hemma? Är de en filial till teveshop? Deras utbud känns väldigt mycket Konsum. Grooming.se håller en lägre profil, har inga metrosexualitetskomplex á la ledarkrönikan i första numret av King Magazine och har ett bättre utbud. Men de har inte Shiseido.)

Imorgon: morgonritualen som gör att min hud känns fräsch hela dagen.

Andra bloggar om: , , , , ,