Kalsonger för fotbollslår

Som jag har skrivit tidigare finns det vissa nackdelar när man har fotbollslår. Att hitta rätt kalsonger är på vissa sätt svårare än att hitta rätt byxor.

Problemet med att ha stora lår i fel kallingar är tvåfaldigt: dels riskerar man att kallingarna kryper upp i häcken (En så kallad ”arne”, om det sker från höger eller vänster sida. Sker det från bägge är det en ”dubbel-arne”). Dels kan låren skava mot varandra vilket ger upphov till skavsår som är både smärtsamma och orsakar en rätt skitnödig gångstil. Det senare förvärras i kubik om kalsongerna har sömmar som kan skava vid benens insidor.

JC:s kalsonger, ”Adam”, har bra passform när det gäller lårens storlek. De har också lite roligare design med både enfärgade och mönstrade tyger och har en skön, bred resår som håller för tvätt. Största nackdelen är att de har rätt grova sömkanter vid lårens insidor. De har också en tendens att krypa upp i häcken. Visserligen inte lika långt som H&M:s egna märke som ibland behöver hittas med hjälp av koloskopi, men det är inte speciellt bekvämt. Hittills är de dock det bästa lågbudgetalternativet jag hittat, med tre par för 199 spänn.

Salming har många snygga kallingar, men passformen på dem är knepig. Jag har provat både medium och large, och enda skillnaden är hur mycket benen kryper upp och hur … knepigt själva paketet ser ut i dem. Det är som om kalsongerna är gjorda för att innehålla könsorganens motsvarighet till Linda Rosings bröst. Många av modellerna innehåller också en hög andel syntet, vilket är ett stort NO-NO när det gäller vardagskallingar (däremot är det fantastiskt i träningskalsonger). Med tanke på priset förväntar jag mig både bättre passform, bättre material och bättre hållbarhet.

Björn Borg går bort på grund av en pinsam VD som vid en intervju sagt att ”I våra kalsonger får man mera sex”. Märket är förvisso inte lika skämmigt som Dressmanns släkten-kommer-på-dig-när-du-onanerar-pinsamma ”Man underwear”, men inget jag skulle vilja hittas död i.

The shit när det gäller kalsonger för fotbollslår är Calvin Klein. Passformen på deras kallingar är utmärkt. De sitter bra kring låren och kryper inte upp i häcken. Påsen för paketet är väldimensionerad, och de sitter bra även efter en hel dag. Det finns inga jobbiga sömkanter som kan skava mot lårens insida, och sömmarna på utsidan är lite skruvade (tänk Levi’s Engineered). Enda minusen är att de är enfärgade vilket är tråkigt i längden, och att resåren är lite väl smal. De verkar dock hålla formen efter tvätt, och är hittills de enda märkeskallingarna värda sitt rätt höga pris. Buy Quality, Cry Once.

Andra bloggar om: , , ,

21 reaktioner till “Kalsonger för fotbollslår”

 1. Jag har mest Björn Borg-kalsonger, jag tycker de är snygga. Och jag har plenty of sex.

  Hrrrm…

  Not.

  Nån som vill byta kalsonger…?!

 2. Jag har mest Björn Borg-kalsonger, jag tycker de är snygga. Och jag har plenty of sex.

  Hrrrm…

  Not.

  Nån som vill byta kalsonger…?!

 3. Är det inte dags för de svenska killarna att upptäcka franska underkläder, exempelvis av märket Hom. Kan kanske skada den svenske mannens plånbok men jäklar så snyggt! Föreslår att du utför en liten undersökning!

 4. Är det inte dags för de svenska killarna att upptäcka franska underkläder, exempelvis av märket Hom. Kan kanske skada den svenske mannens plånbok men jäklar så snyggt! Föreslår att du utför en liten undersökning!

 5. jag har ingen särskild koll på kalsonger alltså, h&m’s funkar bra för mig (har hittills aldrig behövt använda mig av koloskopi iaf), men jag har ALDRIG hört uttrycket ”arne” – vet du var det kommer ifrån? det skulle kanske kunna bli en alldeles utmärkt svensk motsvarighet till ”string”, till exempel en g-arne. skitbra ju.

 6. jag har ingen särskild koll på kalsonger alltså, h&m’s funkar bra för mig (har hittills aldrig behövt använda mig av koloskopi iaf), men jag har ALDRIG hört uttrycket ”arne” – vet du var det kommer ifrån? det skulle kanske kunna bli en alldeles utmärkt svensk motsvarighet till ”string”, till exempel en g-arne. skitbra ju.

 7. Vem tänker på oss med fågelben?
  De modeller som tidigare suttit bra i benen, dvs smala kallingar, har blivit EU-standardiserade (bl.a. Björn Borg) och breddats orimligt mycket.
  Jag har dock hittat en bra modell från C-in2 och 2-Xist men VAR får man tag på dessa kallingar i Sverige?

 8. Vem tänker på oss med fågelben?
  De modeller som tidigare suttit bra i benen, dvs smala kallingar, har blivit EU-standardiserade (bl.a. Björn Borg) och breddats orimligt mycket.
  Jag har dock hittat en bra modell från C-in2 och 2-Xist men VAR får man tag på dessa kallingar i Sverige?

 9. Äntligen finns 2(x)ist att köpa i Göteborg!! Hittade dom i en nyöppnad butik på Kungsgatan 5 idag, Bonnie & Clyde tror jag den hette. Härligt!

 10. Äntligen finns 2(x)ist att köpa i Göteborg!! Hittade dom i en nyöppnad butik på Kungsgatan 5 idag, Bonnie & Clyde tror jag den hette. Härligt!

 11. Vad menas med fotbollslår? Det verkar vara när man är så fet att låren skaver mot varann på insidan.

  Detta är knappast typiskt för en fotbollsspelare

 12. Vad menas med fotbollslår? Det verkar vara när man är så fet att låren skaver mot varann på insidan.

  Detta är knappast typiskt för en fotbollsspelare

 13. Det är exakt som du beskriver det. Får du upp volymen på låren så skaver de mot varandra, oavsett om volymen är muskler eller fett. Det är visserligen lättare att komma upp i volymen med fett, men det går att göra med muskler också. Fotbollsspelare har ofta rätt mycket benmuskler, ergo: fotbollslår.

 14. Det är exakt som du beskriver det. Får du upp volymen på låren så skaver de mot varandra, oavsett om volymen är muskler eller fett. Det är visserligen lättare att komma upp i volymen med fett, men det går att göra med muskler också. Fotbollsspelare har ofta rätt mycket benmuskler, ergo: fotbollslår.

 15. Host host, det var ett tag sedan du kikade på Calvin Kleins utbud va ?
  Det finns ju mönstrade kalsonger även där.

 16. Host host, det var ett tag sedan du kikade på Calvin Kleins utbud va ?
  Det finns ju mönstrade kalsonger även där.

 17. Hej! Har själv samma problem. Men i mitt fall är det cyckellåren som
  skapar detta problem. För ett antal månader sedan så köpte jag ett par:
  NIKE PRO COMBAT DRI-FIT, Compression av storlek XXL. Dessa har en passform olik något annat.

  Men när jag nu skulle få tag på ett parti av samma typ av kalsonger så kunde jag inte köpa dessa på stadium.se (http://www.stadium.se/klader/herrklader/underklader/144472/nike-m-pro-short-ii#.UWAzGk32EbA). De hade visst slutat att sälja storlek XXL.

  Så nu beställde jag mitt andra parti av
  kalsonger från sportamore.se. De hade storleken XXL av NIKE PRO COMBAT
  DRI-FIT, Compression. Men när jag av glädje testar dem så är de mindre
  än de första som jag införskaffade på stadim.se.

  Man får nästan känslan att de jävlas med en när de har så små storlekar.
  Alla har ju inte smala ben som tandpetare :) Nästa steg är nog att gå över till cykelkalsonger. Är det någon som har något tips på ett par sportkalsonger som är formsydda efter stora lår? Så vore jag tacksam för detta.

Kommentarer inaktiverade.