God jul <3

Holmbo
Holmbo, gården där jag firar jul med familjen

Jag sa till alla att jag ska fira jul nere i Östergötland. När vi pratade om det igår visade det sig att jag faktiskt är i Småland om man pratar om landskap, men i Östergötland om man pratar om län. Hur som helst är här snö och skog och kyla och julstök och brasa och glögg och allt det andra som hör julen till. Min familj har upptäckt Angry Birds på iPad och knastret från brasan ackompanjeras av ljudet av kamikazefåglar och äggstjälande grisar.

En av de bästa grejerna vi bestämt är att skippa julklappar. Istället köper alla två grejer för 100-200 kronor och så spelar vi julklappspelet om dem. Jag älskar det, eftersom jag slipper stressa och kan lägga julklappspengarna på saker som gör världen lite bättre istället för prylar som någon kanske ändå inte vill ha. I år gav jag pengarna till Wikipedia, Wikileaks och Kiva.

Nu ska jag ut och hämta lite mer ved att slänga in i brasan, och sen hjälpa till med lite julstök. Jag hoppas att du har det minst lika fint som jag, var du än är, vad du än gör.

Ett 360-graderspanorama från Holmbo
Ett 360-graderspanorama från Holmbo

5 reaktioner till “God jul <3”

  1. Jag som är född i Östergötland vågar väl påstå att Östergötlands landskap är exakt lika stort/samma yta som östergötland län…

Kommentarer inaktiverade.