En oväntad sängkamrat i Umeå

Helgen i Umeå var givande. Flygplatsen hade fortfarande en svinfluensa-varning, vilket kändes mest som en sarkastisk kommentar över den flopp som influensan blev:

Varning för svininfluensan på Umeå City Airport
Varning för svininfluensan på Umeås flygplats

Umeå Sport & Motion, där vi höll klasser är ett trevligt och familjärt ställe med härliga salar. De har en fin lösning vid Bodypump-pass, där man rullar fram en scen så att jag som instruktör kan ha bättre översikt över klassen.

Att köra Bodypump 09.25 en morgon är inte min favorit. Framför allt inte när man har hotellfrukost. Först och främst måste jag äta två timmar innan passet, och jag fixar inte att käka något annat än fiberrika flingor, juice ett ägg och kaffe om jag inte ska kräkas ungefär framåt rygglåten. Passet gick bra, både jag och deltagarna var starka.

Efter Bodypumpen hade jag en lucka på tre timmar innan jag skulle köra Bodycombat 46 (helt awesome release för övrigt – framför allt låtarna 6, 7 och 8 som tillsammans gör underverk för axlar, rumpa och kondition). Jag passade på att ta en powernap på hotellet och fylla på energi:

Sallad, Gainomax och två kexchoklad: energipåfyllning of champions
Sallad, Gainomax och två kexchoklad: energipåfyllning of champions

Bodycombat-passet var nästan fullt och deltagarna var sjukt taggade. När jag får blodsmak i munnen framåt låt 7 vet jag att passet har varit grymt bra. Resten av dagen spenderades med häng på hotellrummen. Hotel Aveny i Umeå är snyggt, jag gillar lösningen med tvättstället ute i hallen:

Rum 505 på Hotel Aveny - tvättställ i hallen
Tvättställ i hallen är en annorlunda lösning

En annan intressant detalj var att hotellet vid sängen hade två uppsättningar hantlar och en tränings-DVD. En schyst lösning, även om jag utgår från att hotellet har avtal med något av gymmen i Umeå. Det är en riktigt bra träningsstad.

Hantlar på hotellrummet
Hantlar på hotellrummet

När det gäller sängkamraten så var det jag som åsyftades. Egentligen skulle jag ha delat rum med en av kollegerna jag flög upp med, Oscar. Bea, som var den sista i vår trio som flög upp, skulle dela rum med Jonas – som körde upp tillsammans med de två sista kollegerna Jessica och Jaime. De som körde skulle vara uppe framåt 02.00, och Bea a) är lättväckt och b) behövde sin sömn, så vi bytte. När vi väl kom till hotellrummet insåg vi att vi fått rum med dubbelsängar. Jonas fick ett sms från mig: ”Hey Jonas! Det är du och jag som delar rum. Bea ville ha sin skönhetssömn och slippa bli störd. Rum 505. Ring när ni är här. Jag har mobilen på. /Micke PS. Det är dubbelsängar i bägge rummen. Men vi har två täcken.”

Det sämsta under hela resan var Hotel Avenys ”hotellfrukost”. Jag kunde inte njuta av den på lördagen, och tänkte gå loss på allt på söndagen. Tyvärr var deras våfflor något slags industritillverkat skräp som inte smakade något alls. De hade sidfläsk istället för bacon till sin pulveräggröra, och brödet var av typen industrifrallor. Jag önskade lite grann att jag var på surdegssöder istället för i Umeå just då.

Avslutningsvis: USM som vi körde på är ett stort gym, men långt ifrån Umeås största. IKSU där uppe har till exempel 47 gruppträningspass på tisdagar. Det är ungefär lika många som ett medelstort gym i Stockholm har på en vecka. De tar in 150 personer på ett Bodypump-pass. En dag ska jag upp dit och gästa dem också.

4 reaktioner till “En oväntad sängkamrat i Umeå”

Kommentarer inaktiverade.