Breakfast of champions

Breakfast of champions
Frukostar från hela världen
Frukostar från hela världen

Just nu pågår ett projekt på Facebook där frukostar från hela världen fotograferas och samlas på ett och samma ställe. Jag tror att det kommer att bli en ganska fascinerande samling, när man kan se hur olika frukostar kan se ut på olika ställen.

Här är mitt bidrag, samma frukost jag äter varje morgon.

Breakfast of champions
Breakfast of champions

– Gröt på rågflingor med mjölk, en näve blandade nötter (valnötter och cashewnötter) och två pepparkakor
– Två kokta ägg
– Nypressad apelsin- och jordgubbsjuice från Brämhults
(Pillren är omega-3, en multivitamintablett och en b-vitamintablett, typ Berocca)

Gröten är gjord på rågflingor istället för havregryn. Jag tröttnade på havregrynsgröt och insåg att rågflingor fungerar på exakt samma sätt: tre minuter i mikron och det är klart. Nötterna bidrar med viktigt och nyttigt fett. Pepparkakorna ger en svag sötma och en smak av kardemumma och kanel (tack till Anna Eriksson för tipset). De senare är kanske det bästa tipset jag fått för att snabbt och enkelt ge lite mer smak till gröt som annars kan smaka ungefär som den ser ut. Inget plock med sockerskålar och kryddburkar, ner med pepparkakorna och de löser upp sig nästan direkt.

Den här frukosten är enkel och snabb att tillaga, enkel att modifiera de morgnar jag behöver extra mycket mat (till exempel fredagar efter att jag kört dubbelpass Bodycombat + Bodypump på torsdagskvällar). Ett extra ägg, en dubbel portion gröt och lite mer nötter och frukosten innehåller mycket mer energi utan att jag egentligen behöver göra något annat än min vanliga rutin.

Om jag bara skulle välja med smaken skulle jag äta pannkakor med lönnsirap, äggröra och bacon, men frukosten behöver i min värld inte vara ”god”. De viktigaste kriterierna är att den ska vara ätlig och näringsriktig. Men mer om ”mat vs föda” i ett senare inlägg.

1 reaktion till “Breakfast of champions”

  1. Jag skulle bjuda dig på (1) en skål med tre matskedar okokta havregryn, tre matskedar av en  blandning av mätade korngryn och vetegryn, tre matskedar fettfri yogurt, ett tjugotal russin, ett tjugotal solroskärnor, ett tjugotal torkade tranbär, en matsked vetegroddar, och en deciliter skummjölk, (2) ett kokt ägg, och (3) de 11 vitamintabletter (inklusive omega-3) som hör till dagens första omgång. Det är inte en bättre frukost än din, men den går ännu fortare att laga till och den skulle bjuda dig på omväxling. 

Kommentarer inaktiverade.