Sveriges rasister står upp mot homofobi

Personer med uttalade sympatier för nationella rörelser brukar sällan ha mycket till övers för homosexuella. Så även ”Robsten”. Det är intressant att betrakta den plötsliga ambivalensen hos rasistsympatisörerna när det börjar florera rykten att det var män med ursprung från mellanöstern1 som stod för knivdådet mot en homosexuell man i söndags kväll.

En person som kommenterar Swedbanks sponsring av Pridefestivalen med ”Hur jävla dum får man vara?” tycker helt plötsligt synd om homosexuella som utsätts för brott. I alla fall så länge de homosexuella är etniskt svenska.

Självklart har det här spridit sig till andra invandrarfientliga bloggar, men fokus ligger på offrens svenskhet och förövarnas icke-dito – inte på att det är homosexuella som utsatts för ett hatbrott.

Jag vet inte vad som gör mig mest illamående, att en person kan bli knivhuggen för sin sexuella läggning i Sverige 2008, eller att rasisterna använder dådet för att plocka billiga poäng.

1 Uppgiftslämnaren, som för övrigt är anonym och obekant med bloggaren, använder egentligen ordet ”araber”.

Andra bloggares inlägg om , , ,

8 reaktioner till “Sveriges rasister står upp mot homofobi”

 1. Prajderiet. Spyfärdig på alltihop. Makthavarna vet inte till sig i sin iver att hopa ynnestar över dethär jiddret. En helt vanlig vit heterosexuell HIV-negativ man från socialgrupp 3 är däremot inte värd ett ruttet, det ser man ju gång på gång.

 2. Jag, som står utanför det hela och inte riskerar att dra på mig kalhyggenas ilska vare sig för min etnicitet eller för min sexuella läggning, ser stor humor i det hela. Skrattet fastnar givetvis i halsen, men ändå. Jag ser framför mig hur man håller möten för att lägga upp strategin och bestämma sig för om man är för blatten för att han hackar ner bögar, eller om man ska känna sig tvungen att försvara bögarna för att de är vita.

 3. @peter: aww. stackars dig. om du skrapar ihop tillräckligt många likasinnade kanske ni kan ha något slags bitter-prajd?

  @joshua_tree: haha. japp, jag ser en monty pythonesque sketch framför mig (:

 4. Ah, den lille nationalliberalen, föga förvånande.

  För några år sedan hamnade min dotter i gruff med ett gäng superdupersvenska nationaldemokrater som kastade flaskor i huvudet på prajddeltagare. När så min 14-åriga späda dotter försvarade sig och sina kamrater med hårda ord sparkades hon givetvis ner. Nationaldemoratisk pride och hederskänsla antar jag. Men som vi alla vet är ju inte det lika intressant som att invandrare också kan bete sig illa. Men där har du ett intressant uppslag Robsten.

 5. Jaa, Peter. Det kanske är homoSEXmaffian som är igång igen… som du beskrev det i kommentarerna på Anna Trobergs blogg. (rosettasten.com)

  För din egen sinnesfrid kanske du ska avstå från att läsa ”homoSEXbloggar” eller ”homoSEXartiklar”? :)

Kommentarer inaktiverade.