Tecken på att du bor i ett hipsterområde

Q: How many hipsters does it take to change a lightbulb?
A: It’s a really obscure number, you probably haven’t heard about it.

Telefonplan kallades av någon för ”Hipster Heaven”, vilket var lite främmande för mig. Jag menar, visst finns här Landet som har hög hipsterfaktor, och såväl Konstfack som Hyper Island ligger här ute – men ”Hipster Heaven”? Jag var skeptisk.

Jag började kolla lite efter andra tecken. Ett av dem var kvadratmeterpriserna på bostadsrätter. Jag köpte min bostad, visserligen på ritning, för nånstans runt 28 000 per kvadratmeter. Min syster är ute och letar boende och funderar på att köpa istället för att hyra. När det fanns lägenheter i gamla trevåningshusen bortom landet gick vi dit och kollade. En etta med matrum som byggts om till en tvåa. Köket var nytt och fräscht, hemmarenoveringen var det inte. Listerna var vinda, golvet var inlagt utan mycket planering, väggen som satts upp för att bygga det lilla sovrummet hade annan färg på spacklet än på väggen och man såg tydligt var dörren förut gått. Badrummet hade originaldetaljerna överallt, och de var inte ”charmiga”. Kort sagt: bra första lägenhet om man inte har för höga krav (alt händiga föräldrar/kontakter med händiga polacker).

Utropspriset var 1 095 000, eller 31 285 per kvadratmeter. Det steg till 43 428 kronor. 1 520 000 var sista budet jag följde. Jag bestämde mig för att kolla priserna på andra objekt som gått senaste tiden och det visar sig att priserna varierar mellan 36 000 – 43 000 kvadratmetern. Sån höjning på strax över ett år tyder bara på en sak: hipsterinvasion.

Det definitiva tecknet är dock cafét som ska öppna i grannhuset:

Breakfast at Morning
it's B.A.M

De har så klart ekologiskt bröd. Oddsen att de har surdegsdito är ungefär desamma som oddsen för ytterligare en pedofilskandal bland katolska präster. Det i sig säger visserligen inte så mycket med rådande trend. Namnet, däremot avslöjar allt. Det är inte en deli utan mackor (hej Urban Deli!), det är it’s B.A.M. BAM betyder i det här fallet ”Breakfast at Morning”. Det är viktigt att skilja frukosten på morgonen från den man äter, säg, vid lunch. För att inte tala om den jobbiga sammanblandingen med frukost på kvällen. Mitt språkestetiska sinne kräks lite i munnen varje gång jag ser den skylten, och kommer vägra mig inträde där under det första året.

It’s B.A.M? Allvarligt?

7 reaktioner till “Tecken på att du bor i ett hipsterområde”

  1. Hahaha – skoj :) Själv äter jag helst frukost vid lunch men nu ska jag släpa mig upp tidigare (om de då inte har öppet fram till lunch…) för att inköpa min frukost där istället för på PressByrån vars mackor är sorgliga för både kropp och själ…

  2. Men vänta nu – skulle du låta bli att få en god frukost för att du anser att namnet är konstigt – huvudsaken är väl att de har god frukost – jag tycker att det var lite skoj faktiskt… och så behövs väl fler av dessa satsningar vid Telefonplan!

  3. Går förbi varje dag ska bli kul att det öppnar ett Cafe som öppnar tidigt, håller med att PressByrån mackor smakar ja inget. Hoppas att det blir surdegs bröd, bästa brödet tycker jag.
    Go for it Its B.A.M

Kommentarer inaktiverade.