Dagens offer: Scout-Jim

Jim är ”Dagens Offer” i Aftonbladet. Du vet, den obligatoriska snyftartikeln där någon får hjälp att klä sig i oversizead offerkofta, gråta ut och få folkets sympati.

Problemet är att Karin Östman, ”journalisten” som skrivit artikeln verkar ha missat den obligatoriska kursen ”Snyfthistorier del 3: Så skapar du ett Offer”. Hon har fått en del saker rätt, som att publicera en bild på en lidande 17-åring i sjukhussängen, komplett med bandage och gips. Hon använder sig av irrelevanta fakta som framställer Jim i bättre dager, som att han var på väg hem från ett scoutmöte. Hon beskriver dramatiskt hans skador. Hon målar effektivt upp bilden av en liten pojke på moped misshandlad av stora starka poliser i en bil.

Kort sagt, Karin Östman stickar en tjock och mysig offerkofta efter konstens alla regler – utom den viktigaste: offerkoftan passar aldrig på någon som har gjort bort sig på grund av dumhet. Det är som att försöka passa in en tresitssoffa i en kondom.

Jim skadades därför att en polisbil prejade hans moped. Hade Karin slutat här så hade historien varit perfekt. Men Jim prejades därför att han inte stannade trots att polisen följde efter med blåljus och sirener. En stund tidigare hade en butik i området rånats och rånarna hade flytt på moped. Vad ska poliserna tro när Scout-Jim inte stannar? Klart som fan de prejar honom.

Notera att det inte är kört än. Karin har fortfarande en chans att rädda passformen på offerkoftan genom att undanhålla vissa fakta och lyfta fram andra. Det gör hon inte.

Jag ville köra ifrån polisen för att min moppe är trimmad. Jag ville inte åka fast och få böter, säger Jim Karlsson.

Han flydde alltså medvetet från polisen, och nu vill han ha sympati. Sorry Jim. Det blir ingen offerkofta för dig, men om du blir steril av den här olyckan så kan du däremot få en Darwin Award. Och Karin, ta igen den där kursen. En journalist som inte kan sticka en offerkofta är en skam för kvällspressen!

Andra bloggar om: , , , ,

5 reaktioner till “Dagens offer: Scout-Jim”

  1. Nu får han väl ändå inte en Darwin om han bara får kulorna bortsnippade? Efter vad jag minns så får alla som överlevt sina dumheter enkom en ”Honorary Mention”.

  2. Nu får han väl ändå inte en Darwin om han bara får kulorna bortsnippade? Efter vad jag minns så får alla som överlevt sina dumheter enkom en ”Honorary Mention”.

  3. Calleskalle: En Darwin Award delas ut till någon som tack för att vederbörande har tagit bort sin möjlighet att skita ner genpoolen mer än nödvändigt. Döden är ett sätt, men en sterilisering kan räcka. Se regelverket för alla detaljer.

  4. Calleskalle: En Darwin Award delas ut till någon som tack för att vederbörande har tagit bort sin möjlighet att skita ner genpoolen mer än nödvändigt. Döden är ett sätt, men en sterilisering kan räcka. Se regelverket för alla detaljer.

Kommentarer inaktiverade.