Att göra direkt skillnad

För ett tag sedan läste jag något tänkvärt om donationer. James Altucher skriver att de småslantar han kan ge till, säg, cancerforskning är en piss i Vättern jämfört med de 100 miljarder dollar som Bill Gates och Warren Buffett spenderar på att just bota och utrota sjukdomar som cancer, AIDS och malaria. Sen kan man visserligen argumentera om ”den långa svansen” och att den förmodligen kan bidra med mer pengar än både Gates och Warren. Altucher’s poäng är dock inte att man ska sluta donera. Han förespråkar istället att göra en skillnad lokalt. Läser du om någon som utförsäkrats och har svårt att klara sig, hjälp dem på något sätt. Istället för att ge pengar till Cancerfonden hjälper du en cancerpatient. Jag gillar den tanken. Det är därför jag älskar KIVA.

Nu ger Andreas Ekström dig och mig chansen att göra just det, hjälpa lokalt. Till priset av två stor stark kan du och jag bidra till att hjälpa en ung person som drabbats av livet.

PS: Kan du inte bidra med 100 kronor eller mer, men har Flattr – flattra detta inlägg. Jag lovar att ge alla Flattr-pengar för detta inlägg till Andreas insamling, och blir det inte 100 kronor eller mer så fyller jag i det som saknas.

2 reaktioner till “Att göra direkt skillnad”

Kommentarer inaktiverade.