Time to make amends, kids

Chansen att jorden ska gå under på fredag är minimal. Det är en kvalificerad gissning, men ibland har forskarna fel i sina teorier som gissningarna baseras på. Skulle det värsta inträffa så kommer vi hur som helst inte ens hinna bli förvånade, än mindre känna något annat.

På fredag testkörs Large Hadron Collider1. Jag kan inte tillräckligt mycket om fysik för att fatta mer än att den kan ge oss en inblick i kvantmekanik som potentiellt skjuter fram vår utveckling långt. Kryddan för oss lekmän är att det finns en minimal chans att det skapas ett svart hål som växer och slukar jorden

Tre dagar kvar att leva. Lek med tanken, och fundera på vad du skulle göra de sista dagarna.

1 Hadron. Inte Hardon. Large Hardon Collider låter visserligen roligare, som en porr-rulle för nördiga size queens.

Andra bloggares inlägg om ,

7 reaktioner till “Time to make amends, kids”

 1. Får mig osökt att tänka på något jag läste i en blogg men inte minns vilken (Mickey J Barczyk kanske?). Hur som helst skulle forskare återskapa ögonblicket innan Big Bang i ett lab. Hans egen teori om ögonblicket innan var att en forskare i ett lab sa ”oops!”

 2. Troligtvis är forskare-i-vita-rockar-porrfilmen Large Hardon Collider redan under produktion.
  Nu över till nördigheterna: I LHC ska stora atomkärnor snurras upp till rejäla hastigheter för att sedan köttas in i varandra. Man hoppas hitta bevis på Higgsbosonens existens genom mätdata från krockarna. Alla som sett den högkvalitativa TV-serien The LEXX vet att jorden på fredag kommer krympa ihop till en ärtas storlek på fredag. Eller så kommer det gå enligt XKCD ovan. Det känns hursomhelst tryggt att jag då kommer sitta i en bil tillsammans med andra nördiga fysiker :-)

 3. NU på fredag? sista arbetsdagen innan min efterlängtade tvåveckorssemester?!
  nänä. inte en chans att jorden ska få gå under innan semestern.
  då måste jag ju hinna bikta mig typ imorrn oxå och hur skulle det gå till va? man måste ju ångra sig först. fast iofs, i ett tredagarsperspektiv är det ju lättare att besluta sig för att inte synda mer.

 4. URSÄKTA….
  ANNAT ÄMNE MEN GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN….

  LEDSEN ATT JAG ÄR SÅ SJÄLVUPPTAGEN ATT JAG INTE ENS KOMMER IHÅG FINASTE MICKES FÖDELSEDAG….

  PLUS ATT JAG VET INTE HUR MAN FÅR KONTAKT LÄNGRE :(

  OM DU LEVER SÅ MÄJLA MIG !! ELLER RING. ELLER SKRIV ETT BREV. ELLER FAXA.
  HEJ Å KRAM

 5. Hmmm… Världen får inte gå under nu… Inte innan jag har provat på mitt nya jobb. Kan man skjuta på undergången några månader? Det skulle passa mig så mycket bättre runt april nästa år. :D

Kommentarer inaktiverade.