Hur många femåringar kan du slå ner?

Okej, hypotetisk fyllediskussion av typen brainfuck, mercyfuck och punishfuck: Hur många femåringar kan du slå ner?

Regler:

 1. Ungarna är genomsnittliga femåringar vad gäller vikt, storlek och utveckling, med jämn könsfördelning.
 2. Ni är på ett inhägnat område, stort som en basketplan.
 3. Det finns inga lösa föremål eller tillhyggen (annat än femåringarna, då)
 4. Femåringarna är blodtörstiga motiverade. De kommer inte bli rädda oavsett hur mycket blodspillan eller våld det förekommer. De kommer att slåss till sista unge.
 5. De enda skydd som finns, förutom vardagskläder, är suspensoar i de fall det behövs
 6. Du får inte röra vid väggarna. De ger dig stötar motsvarande ett elstängsel. Femåringarna kan röra dem utan att få stötar.
 7. Om du blir medvetslös förlorar du, när alla ungar är medvetslösa förlorar de. En unge som slås medvetslös är ute. Medvetslösheten behöver inte bero på att de slår dig medvetslös. Tänk blodförlust.
 8. Ungarna har fått en dags träning i att jobba tillsammans för att ta ner en vuxen individ.
 9. Du börjar i mitten av rummet, med ungarna slumpmässigt utspridda runt omkring dig
 10. Kom ihåg Chucky innan du blir för kaxig i dina antaganden

Personligen lutar jag åt 50. Jag tror inte på taktiken att springa genom klungor som en murbräcka, eftersom det innebär risk att man snubblar. Att få tjugo femåringar över sig när man ligger ner är förmodligen en förlust. En femåring kanske inte är så stark, men att klösa och bita mot ögon och hals (tur att jag får ha suspensoar!) är förmodligen effektivt även när tio femåringar gör det. Jag måste erkänna att siffran blir annorlunda när jag tänker på en random förskoleklass jämfört med det här.

Pokerforum har haft en mycket underhållande off topic-diskussion i ämnet (rekommenderas varmt!). Originaldiskussionen kommer från en diskussion på tidningen 2+2:s forum. Mina regler är lite modifierade från originalet. (Tack Jonas för tipset!)

(Jag hoppas att alla föräldrar som läser den här bloggen har lika mycket distans till sitt föräldraskap som Teas mamma.)

Andra bloggar om: , ,

11 reaktioner till “Hur många femåringar kan du slå ner?”

 1. Aaaaah! Hahahahahahaha! Jag tror jag skulle klara åtminstone trettio stycken.

  Två frågor bara: Okej för att ungarna inte får elstötar av väggarna, men om man kastar dem in i väggarna – tar de normal skada av det?
  Jag är också med på att de inte blir rädda, men hur reagerar de på smärta? Inte alls?

 2. Och hur många ungar finns det? Obegränsat? Fylls de på allt eftersom (att föredra) eller är alla på plats från början (kan bli trångt om man vill smacka många)?

  Teas pappa hälsar för övrigt att han tror sig klara tjugo stycken. Mes!

 3. Ungarna tar skada på vanligt sätt om man kastar dem i väggen. Vi kan säga att de har genomsnittlig smärttröskel för vuxna.

  Haha! Jag kom på en grej: som specialattack kan de sätta sig ner och börja storgråta. Vem kan sparka på en gråtande femåring?

 4. Det finns totalt så många ungar som du tror dig klara av. Alla är i rummet samtidigt. Tror du 50, kommer det vara 50 i rummet från start. Teas pappa kanske tänker mycket på Chucky? Jag tycker att Chucky är så läskig att jag kanske skulle fixa två. inte mer.

 5. Intressant fajt. Det är riktigt ansträngande att sparka med kraften som krävs för att vara säker på att det blir ridå för viruset. Jag tror inte att den genomsnittliga kontorsapa som aldrig tränat någon kampsport klarar av mer än max tio sådana kickar om alla ungar springen på henne/honom samtidigt.

  Även en duktig kicker lär snabbt tappa balansen med fem ungar som klättrar uppför ens ena ben och t ex försöker att använda ens skrotum som Tarzan en lian.
  När man väl tappat balansen skulle man kunna försöka använda den egna kroppsvikten för att ha sönder några fler krumelurer, men igen, med obegränsat antal motiverade, orädda och samspelta motståndare, oavsett hur små, tror jag inte att man kommer långt alls.
  Motståndarens insikt om vad det innebär att bli skadad för livet är tror jag den absolut viktigaste faktor att spela på i en fajt.

 6. Det ungefär så jag menar. Men det är alltså inte obegränsat med ungar. Om du tror du klarar 10 ungar, kommer det vara 10 ungar i rummet. Tror du klarar 150 kommer det vara 150 i rummet.

  Jag håller med om att motståndarens rädsla för/insikt i risken att bli skadad är avgörande i en fight.

 7. Om de har normal smärttröskel är det ju bara att bryta av alla fingrar man ser (är nog inte så svårt, femåringar är tändsticksmänniskor!) för att snabbt oskadliggöra dem så att man sedan i lugn och ro kan klappa till grinande ungar på löpande band.

  Jag höjer mitt antal: 70!

 8. kom och försök ta mig i stället så skall ni få ett järnrör i nacken. borlänge gangsta

Kommentarer inaktiverade.