Efterlysning: ställen i Stockholm med dålig täckning på iPhone 3GS eller iPhone 4

Jag vill veta var du har dålig täckning med din iPhone! På lördag 21 augusti kommer jag att åka runt i Stockholm och testa olika ställen för att dokumentera det. Har du iPhone och upplever att du har dålig täckning någonstans där du borde ha bra? Kommentera med ställe och berätta vilken iPhonemodell och operatör du har. Inomhus eller utomhus spelar ingen roll. Tänk på att det behöver vara ett hyfsat publikt ställe så jag kan komma in där och testa. ”Hemma hos dig” är alltså sämre, om du inte planerar att bjuda in mig1.

Petting reaction graph
Jag försökte hitta något hos utmärkta Graph Jam som visade på mängden frustration dålig täckning ger, men lyckades inte så du får istället nöja dig med den här mycket roliga och helt off topic-grafen.

Jag har tidigare skrivit om att jag upplever Tre:s täckning som miserabel i området där jag bor. Nog för att vi har en restaurang som heter Landet här vid Telefonplan, men täckning bättre än ute i obygden tycker jag att jag kan kräva. Jag har nu sagt upp mitt abonnemang hos Tre och tänkte testa vilken operatör som egentligen har bäst täckning med iPhone 4 i Stockholm.

Jag har därför införskaffat kontantkort från samtliga stora operatörer: Tre, Telia (här kör även Halebop), Telenor och Tele2 (här kör även Comviq) och tänkte testa på de ställen där jag vet att jag upplevt dålig täckning med Tre.

Uppdatering: det bör också vara ställen där man är stilla. Att testa fyra olika operatörer på en pendeltågslinje är lite för tidskrävande, men om tillräckligt många tipsar om en och samma linje är det relevant att åka den fyra gånger och kolla täckning. Just nu ligger Stockholms Central – Farsta Strand ganska bra till.

Ställen jag tänker testa:
Söder
World Class Hornsgatan, gymmet
Södra station

Kungsholmen
Fridhemsplans tunnelbanestation, både grön och blå linje (tack @MrSuz för tipset)
Dagslivs Fridhemsplan (via @thdse)
Karlsviksgatan (via @oswaldspopcorn)

Östermalm
T-Jarlen (via @erikhaafo)

Längs med tunnelbanans röda linje:
Mikrofonvägen 21 vid Telefonplan
Midsommarkransen

Längs med tunnelbanans gröna linje:
Skärmarbrinks tunnelbanestation (tack @JonazV för tipset)
Farsta

1 Galna, styckmördare och Fritzl-typer undanbedes, Jake Gyllenhaal-lookalikes uppmuntras.

11 reaktioner till “Efterlysning: ställen i Stockholm med dålig täckning på iPhone 3GS eller iPhone 4”

 1. Telenor: På pendeltåget mellan Stockholms Södra och Årstaberg. Sen igen mellan Årstaberg och Älvsjö.

  Med Comviq upplevde jag inte alls lika många blinda fläckar som med Telenor.

 2. Spelar ingen roll var du testar med 3, de har ta mig fan sämst täckning i princip överallt?!
  Inomhus har jag om jag har tur kanske 3 pluppar på telefonen (iPhone 3gs)…
  I västerhaninge där jag jobbar är det sämst, i Täby där jag bor är det sämst.. skitoperatör!

 3. Hej,

  Hur gick det med din test ? Något bra resultat ?
  Om du önskar testa i gamla stan på dagen har jag ett bra ställe. ( Veckodagar )
  Jag bjuder på kaffe :)

 4. Jag har några punkter kvar att testa (jag blev sjuk i helgen och kunde inte riktigt slutföra). Jag testar gärna ditt ställe i Gamla Stan, jag har inga punkter där. Torsdag eller fredag?

 5. Jag bor i sjöstaden och har Iphone 3GS har 3 som operatör. Kan nästan aldrig ringa. 3 har ingt att säga om det.

 6. Lite sen kommentar på inlägget kanske, men MÅSTE påpeka att Solsidan i Saltsjöbaden har sjukligt dålig täckning. både jag och pojkvännen har iphone 3gs/4. Ruggigt irriterande. Skall garanterat byta operatör om ett tag. Kundservice känns riktigt B. Det är egentligen många ställen i Stockholm som 3 har dålig mottagning. Vi halvskriker alltid hallå hallå hallå hallå till varandra.

 7. Sämst täckning har flintskalliga och de med porrfilmspung. Negrer har tre brunögon, det är därför de luktar skit i båda ändar ! Iphone används uteslutande av bögar och zigenare !

Kommentarer inaktiverade.