Ordlego i T9

Jag har en ny Jeopardy-kategori: ordlego med T9. Att sitta och skriva mail, Facebook-meddelanden och blogginlägg på mobilen har gjort att jag skriver snabbare på mobilen än jag gör med penna. Framför allt har jag blivit duktig på att skriva ord som inte finns i T9:an. Utan att bokstavera orden bokstav för bokstav. Istället bygger jag de ord jag saknar med ordlego, genom att använda delar av ord jag vet finns. ”Skarva” finns till exempel inte i T9, däremot finns ”skar” och ”va”. Eller ”lussekatt”, som skrivs ”lus”, ”se”, ”katt”. Det behöver inte alltid vara hela ord, det kan vara början på ord jag vet finns. ”Gyllenhaal” blir ”gyll”, ”en”, ”ha”, ”al”. Såklart lägger jag fortfarande in ord jag använder frekvent i ordlistan som i skrivande stund innehåller 110 ord. Däribland ”zombie”, ”platonisk”, ”tatuering” och ”schottenius”.

Och när vi är inne på den egna ordlistan i mobilen, ”Den skvallrande mobilen” är en mycket rolig fyllelek.

Andra bloggar om: , , , ,

5 reaktioner till “Ordlego i T9”

  1. omg facebook är så jobbigt, får panik av att adda någon och ingen hittar ju mig. det värsta av allt: ALLA verkar ha gamla spöken till mig bland sina frickin’ friends. hm ska leta rätt på dig bara just därför.

  2. Jag såg din friend request innan jag såg den här kommentaren, och den (friend requesten) gjorde mig glad. Barasåduvet.

  3. Bra ord. Ordlego. Jag gör precis likadant (det blir mycket högerpilande), så det måste vara rätt.

    Aningen mer oroväckande är det att jag verkar ha lagt till en bra bit över 500 ord i ordboken. Man hinner ju nyktra till innan man kommit halvvägs.

Kommentarer inaktiverade.