Spray Date goes Straight Date

Jag ställde upp som försöksperson i ett dejtingsajttest här om sistens. Tanken var att jag skulle testa några av de populäraste sajterna ur ett homoperspektiv. Såklart var hela rasket lika heterosexfixerade som ett bajen-bärs-och-rakade-brudar-skrålande regemente som inte fått runka på en vecka. Att jag kunde kryssa i ”kille” som söker ”killar” var mest en eftergift från deras sida för att ge illusionen av öppenhet och inkludering.

Hur som helst, Spray Date fick högst betyg av mig (vilket säger mer om hur kackiga de andra sajterna var, än om Spray Dates eventuella storhet). De kändes dessutom rätt inkluderande, tyckte jag i slutresultatet. Ironiskt nog fick jag i dagarna ett mail från dem om att mitt konto blivit inaktiverat, då jag inte varit inloggad på tre månader. De avslutar mailet med ett klämkäckt PS, och det är här ironin börjar:

P.S. Du vet väl om att det nu finns över 500 000 singlar på Spray Date som letar efter en flirt?

För att locka tillbaka mig till sajten skickar de med tre exempel på singlar jag kanske skulle kunna tänka mig att aktivera mitt konto för, kompletta med foton och profiler. Felet? Alla tre är tjejer i min ålder. Jag var tvungen att aktivera mitt konto igen för att se om jag kryssat fel och kryssat i nån hetero-ruta.

Det visade sig bara vara hetero-rutan i huvudet på Spray Date som var ikryssad. Och inte bara heterorutan, förresten. Tänk om jag vore straight, och bara intresserad av tjejer som är 45-50? Eller 18-22? Här är alla som inte är heterosexuella, och inte är ute efter individer runt sin egen ålder ett undantag. Undantag som får vara med men får finna sig i att vara de som definierar ”de vanliga” med sin blotta existens. Det finns få saker som får mig att klökas så mycket som synen på manligt och kvinnligt som något slags yin och yang, som två helt olika enheter med helt motsatta egenskaper som kompletterar varandra. Varelser från olika planeter, en från Venus och en från Mars, som likt en minuspol dras till sin motsats attraherar varandra, för att bilda en helhet större än delarna. Tills döden skiljer dem åt. Och det är precis vad Spray Dates filosofi verkar vara när man skrapar lite under den politiskt korrekta ytan.

Tänk vad mycket ärligare en ren community för heterosexuella skulle vara.

Andra bloggar om: , , , ,

5 reaktioner till “Spray Date goes Straight Date”

  1. En dag lette jeg etter noen passende menn til min homse-kompis på diverse nettsteder. De 5 nettstedene jeg lette på fant jeg maximun 5 single menn i upassende alder. Jeg konkluderte med at det må finnes egne homse-nettsteder. Men jeg ble overraska. Med dine erfaringer så forstår jeg hvorfor det er bare hetro der. Amatørmessig av Spray!

  2. Sukkerspinnegelen: Det finns bra (ahem, det är en definitionsfråga, men om stort utbud = bra, så är de bra) communities för ”homser” (jag älskar det ordet. Får jag bli norrman?) Du har gaysir.no och, i viss mån, både sylvester.se och qruiser.com

Kommentarer inaktiverade.