Tips inför beach 2011 #7: avrunda uppåt

Människor har ett lustigt sätt att se på framtiden. Många pensionssparar pengar från en ganska tidig ålder för att kunna ha råd att njuta av pensionen. Men få förbereder kroppen på att den ska hålla för alla saker man planerar att göra under sin pension. Varje träningstillfälle är lika mycket pensionssparande som en hundring på kontot. Tiden är oftast den största boven. Man kan avsätta två tillfällen per vecka när man hinner iväg till gymmet, däremellan är det tufft. Det är alltså i bästa fall en timme var tredje dygn som vi är riktigt aktiva.

Det finns dock ett sätt att öka sin träning utan att behöva investera speciellt mycket tid; avrunda uppåt. I vissa butiker kan du, när du betalar med kort, runda av beloppet till närmaste jämna tiotal kronor och ge överskottet till hjälporganisationer. Gör likadant, men med tid istället för tiotal kronor, och dig själv som mottagare.

30 minuter på motionscykel varje dag?

När du åker till jobbet, åk tio minuter tidigare, parkera bilen längre bort och ta en 10 minuters promenad till kontoret. Åker du kollektivt, gå av en station tidigare. Använd trapporna istället för hissen. Gör samma sak hemma. Är det många trappor, ta hissen nästan hela vägen upp. Använd skrivaren längst bort på kontoret, och hämta kaffe i en annan maskin än den närmaste. Har ni bara en, ta en sväng runt hela kontoret för varje gång du hämtar kaffe. Skaffa en fitball och sitt på den tio minuter framför teven. Lyckas du klämma in 20 minuter extra träning varje dag har du ökat träningen med två timmar på en vecka.

PS. Om du väljer promenader, testa att lyssna på något bra radioprogram under tiden. Jag rekommenderar På Minuten eller P3 Dokumentär som kan laddas hem i mp3-format från SR:s hemsida.

1 reaktion till “Tips inför beach 2011 #7: avrunda uppåt”

Kommentarer inaktiverade.