This chant isn’t gregorian, is it?

Dexo skriver ett fantastiskt inlägg på ämnet ”sport” och påminner mig om New Zealand All Blacks, som har en grym inledning på varje match. De kör en ”haka”, en maorisk ritual som består av mässande, stampande och gestikulerande. Det låter hur töntigt som helst, men kolla in hur det ser ut. Det är mäktigt! Kolla också in snubben från motståndarlaget. Han kunde inte se obekvämare ut om han så dök upp till matchen iklädd endast spetstrosor, gagball och en strumpa.

Det finns två officiella versioner av All Blacks haka. Den nedan är för speciella tillfällen.

Andra bloggar om: , , ,

4 reaktioner till “This chant isn’t gregorian, is it?”

  1. Jag vet att någonstans på internet finns versionen där de möter ett skotskt lag. Skottarna lyfter på kilten som svar :-)

    För övrigt så börjar ju Catherine Tates show på femman i kväll. För alla som vill se mer av WhoDearGayDearMeDearNoDear-Derek och AmAhBovvered-Lauren.

  2. Min gymnasieklass gjorde en haka på studentdagen när vi sprang ut på skoltrappan och mötte folket, prins Gustafs gamla trall var ju så uttjatad vid det där laget. Mormor var dock övertygad om att hakan var ett uttryck för ungdomens djävulsdyrkan och därmed också en direktbiljett till helvetet för moi.

  3. Calle: är det sant? den ska jag leta upp.

    Dexo: Jag vet! Det är det som gör det hela så coolt. Ingen ironi, ingen parodi utan 100% seriöst. I love All Blacks.

    Pelle: Haha! Shit vad skönt. Säg att du gick på typ Enskilda Gymnasiet också, så blir det ännu bättre.

Kommentarer inaktiverade.