En snabbtitt på Bodypump 77

Jag kom just hem från SATS Zenit där jag varit med på kvartalsutbildning i Bodypump. Den här releasen har nummer 77, och Jimmy som höll i utbildningen påminde mig om att jag kört sen nummer 45. Det är 32 releaser. 32 olika rygglåtar (varav minst fyra med E-Type). I mars fyller jag åtta år som instruktör!

Jag stod bredvid instruktörskollegan Micke Ahlgren, och det var galet. Jag tycker att jag är relativt stark i Bodypump (även med instruktörs-mått mätt) men han är en oxe i jämförelse. 17,5 på varje sida i ryggen i denna release = Respekt.

Nya Bodypump-releasen känns spontant som en 3.5 på en femgradig skala. Den innehåller en hel del covers, vilket beror på att Australiens motsvarighet till STIM vill ha orimligt mycket pengar av gym som kör musik från anslutna artister. Australien är en stor marknad för Les Mills som ligger bakom Bodypump. De kan helt enkelt inte bortse från det. Som tur är, är dessa covers i de flesta fall bra.

Bodypump 77

Här är låtlistan med kommentarer:

1. Uppvärmning: Commander – Spacegliderz (cover)
Skön låt med helt okej röstcover på Kelly Rowland. Rättfram uppvärmning utan konstigheter.

2. It’s my life – Swade (cover)
Här saknade jag verkligen Bon Jovi. Vem Swade än är så funkar han inte riktigt. Låten är kort, bara 4:44 vilket gör att man kan lasta på lite mer.

3. DJ Got Us Fallin’ in Love – Usher feat Pitbull
För oss som kör Bodyjam är det här en trist låt, då vi redan kört den i tre månader i Bodyjam 55. Även denna är kort, 4:54 med en paus efter två tredjedelar. Upp med vikten jämfört med Bodypump 76.

4. Hold me tonight – Manian
Jag vet inte riktigt hur man tänkt här, men varje frivändning följs av två extra axelpressar (alltså totalt tre axelpressar per frivändning) och man gör fyra såna i rad. Rådet är att behålla samma vikt som i förra låten, vilket funkar. Tyvärr blev jag inte trött i ryggen, medan axlarna höll på att avlida. Kanske den sämsta förändring Glen Ostergaard, koreograf för Bodypump, gjort i sin karriär. Jag vill gå så långt att kalla det totalt hjärnsläpp. Ryggen är en viktig muskelgrupp att träna och det finns en hel låt ägnad åt axlar.

5. I Like It – Tokyo Haze (cover)
Jag hade inte hört originalet, så den här funkade alldeles utmärkt. Enkel och rättfram: först liggande med stång och sen avslut med stående press bakom huvudet. Här kan man lasta på rätt mycket på stången, då vi dels kör mot pannan, dels mot mellangärdet och dels pull-over.

6. Diamond Eyes (Boom-lay Boom-lay Boom) – Shinedown
Skön, hård bicepslåt. Tål definitivt minst samma vikt som i förra releasen. Två kortare pauser med axelrullning och en längre där man hinner lägga ner stången gör att man till och med kan öka vikten något.

7. Only Girl In The World – Nick Skitz vs DJ Lotus (cover)
Den här covern funkar bra, det är nog bara hardcore Rihanna-fans som kommer att ha problem med den. Knäböj i slutet pumpar ut det sista ur benen på ett skönt sätt. Stången används bara just under knäböj-delen, och vi använder lådan under utfallen.

8. Ti Sento – Scooter
Axellåten är grymt bra och tung (vilket gör axelpressarna i låt fyra till än mer malplacerade). Viktplattor och stång. Omvänd fly, samma övning som inleder axellåten i förra releasen, inleder även denna.

9. We No Speak Americano – Yolanda Be Cool & DCUP
Sneda magmusklerna och coremuskulaturen får sig en rejäl genomgång. Du som gillar plankan kommer att få ditt lystmäte här. Jag förstod att många anser den här låten vara uttjatad, men eftersom jag sällan lyssnar på musikradio gillar jag den fortfarande skarpt.

10. One Last Chance – Daughtry
Jag gillar hur Glen tänker i stretchlåtarna: vi får hålla positionerna ganska länge, och övergångarna kräver ingen stress.

Här finns låtlistan som Spotify-lista – denna innehåller dock originalartisterna i samtliga fall.

Vi ses på torsdagar 19.40 och söndagar 17.10 på World Class Hornsgatan, så får du testa programmet själv!

2 reaktioner till “En snabbtitt på Bodypump 77”

Kommentarer inaktiverade.