Den är här nu: världens mest avancerade stegräknare

Uppackning av Directlife Activity Monitor
Uppackning av Directlife Activity Monitor
Lådan som Directlive Activity Monitor kommer i

Förra veckan beställde jag en Directlife Acitivity Monitor från Philips. I grunden är det en avancerad stegräknare, men istället för att räkna på stegrörelsen mäter den aktivitet med hjälp av accelerometrar i tre ledder (fram-bak, upp-ner, höger-vänster). Den kan bäras i den medföljande lilla bältesväskan (som i sig är fånig, men det gäller alla bältesväskor), i en rem runt halsen som ett halsband eller i fickan.

Förutom själva monitorn ingår något slags coachingtjänst som ska bli intressant att utvärdera.

Uppackning av Directlife Activity Monitor

Den verkar rätt high-tech inuti och simpel utanpå. Inga knappar, ingen konfiguration. All kommunikation sker med hjälp av gröna lampor utanpå. Den kopplas till datorn via USB för att laddas och överföra information. Den hakar i USB-adaptern med magnet, ungefär som strömsladden till en Macbook. Jag ska nu kalibrera den i åtta dagar, och sedan testa den. Jag återkommer med en recension.

Uppackning av Directlife Activity Monitor
Uppifrån vänster: snöre för att hänga monitorn runt halsen, bältesväska, USB-adapter och själva monitorn

(Beställningen går bara att göra om man har tillgång till en adress i USA eller i Holland, men tjänsten och produkten går utmärkt att använda i andra länder. Tack Magdalena för hjälpen med leverans!)

3 reaktioner till “Den är här nu: världens mest avancerade stegräknare”

  1. Intressant! Jag älskar grejer som hjälper en att använda sig själv som en tamagotchi. Jag funderade länge på att skaffa en bodybug men litar inte på att dess mätningar är särskilt korrekta. Jag ser fram emot en utförlig recension av den här prylen när du testat den grundligt.

  2. Dennis: ja, jag vet. Problemet är (gissar jag) att iPhone är så pass stor att du inte alltid kommer att ha med den, dessutom måste enheten bäras likadant hela tiden för mätningens skull. Dvs, väljer du att ha den runt halsen så måste du bära den runt halsen varje dag. Jag har min iPhone i byxfickan ibland, i jackfickan ibland och på bordet ibland (dvs inte alltid med när jag går och hämtar kaffe t ex)

Kommentarer inaktiverade.