Bodypump 78

Jag testade Bodypump 78 idag. Totalbetyget är bra, överlag känns det här som ett bättre program än det förra både ur musik- och koreografiperspektiv. Här är mina första intryck:

Bodypump 78

1. Uppvärmning (Basshunter – Saturday)
Låten är rätt medelmåttig, koreografin är inte helt olik den i förra programmet. Det är kul att Les Mills använder svenska artister, synd att de inte använder mer av Robyn, September eller varför inte Danny? Tokyo skulle vara en bra utfallslåt.

2. Knäböj (Beautiful Monster – Mick Lion)
De som kör Bodycombat känner igen låten, som var styrkelåt i Bodycombat 47. Här är den remixad, och låten är så bra att den håller i ett kvartal till för min del. Många bottenhalvor och kort vila gör det till en rätt tuff benlåt. Perfekt i kombination med utfallslåten för att sommartrimma ben och rumpa.

3. Bröst (Sweet Child o’ mine – Swade)
En hyfsad cover av Guns’n’Roses braiga dänga är soundtrack till en av de tyngre bröstlåtarna på länge. Många singlar, mycket jobb med nedre halvan och en kort paus framåt slutet.

4. Rygg (Tonight is the night 2k10 – Raindropz! vs Le Click)
Den mest intetsägande låten i hela programmet. Låter väldigt generiskt nittiotal, La Bouche var det som poppade upp i huvudet när jag försökte gissa artist. Som tur är har man skippat den trippla axelpressen här (förhoppningsvis för alltid – att lägga in den var totalt hjärnsläpp). Låten är utmanande, fyra frivändningar i rad, fyra singelroddar och sen fyra frivändningar till avslutar varje rond.

5. Triceps (Yeah 3x – Chris Brown)
Arbete med stång inleder: kombo av rörelsen mot pannan/mot mellangärdet inte helt olik förra kvartalet. Avslutas med kickbacks. Den här låten stack inte ut speciellt mycket.

6. Biceps (Raise your glass – P!nk)
Jag gillar P!nk i allmänhet och det här är en av hennes bättre låtar. Vi lägger inte ner stången i den här låten, istället är det korta pauser med axelrullningar,  och bicepsrodd som aktiv vila. En av mina favoriter.

7. Utfall/knäböj (Firework – Club Madness)
Ännu en cover, denna gång av Katy Perrys ”Firework”. Tur är det, för originalet är för långsamt för utfall. Den här gången skippar vi lådan och jobbar med stång under hela låten. Knäböj och utfall varvas, och framåt slutet var det ren vilja som fick mig igenom låten när jag körde med bröstvikt.

8. Axlar (Welcome to Africa – Paffendorf)
Plattor inleder en granska rättfram koreografi: baksida axlar, utsida, mac raise innan avslut med stång. Man kan definitivt ladda på nånstans mellan uppvärmning och bröstvikt på stången, då avslutet är kort (kortare än förra programmet till och med)

9. Mage (Please don’t go – Mike Posner)
Enda låten jag inte har någon känsla för. Mitt vatten tog slut (SATS Regeringsgatan har en gruppträningssal som nästan skulle funka för Bikramyoga med tanke på värmen därinne) och jag var rädd att börja krampa under Bodycombat-passet efteråt, så jag sprang ut och fyllde på. Plankan i slutet är lättare än plankan i Bodypump 77.

10.  Stretch (Just a dream – Nelly)
Det är skönt att slippa de amerikanska moderna rockballaderna i stretchen för en gångs skull. Enkel stretch, jag gillar när framsida lår stretchas liggandes på sida.

Här finns Bodypump 78 som spellista på Spotify.