200 kalorier?

Jag är igång och kör med min Philips DirectLife. Den mäter all min aktivitet under en dag, och med nuvarande mål har jag fått som förslag att jag ska aktivera mig så pass mycket att jag förbrukar ca 1250 kalorier om dagen. Tillsammans med min grundförbrukning på ca 1900 kalorier om dagen blir min total alltså nånstans kring 3100 kalorier.

Mätaren på enheten visar hur nära jag är dagens mål. Jag har ett stillasittande jobb, men har idag promenerat Slussen – Skrapan, under lunchen gick jag från Skrapan – Vitabergsparken och tillbaka och efter jobbet tog jag en promenad från Medborgarplatsen till Vasastan. Nu har jag täckt in närmare 70% av mitt aktivitetsbehov:

Directlife: 6 lampor upp till 100%, 4 är tända ≈ 70%
Det är 6 lampor upp till 100%, 4 är tända. Det är alltså cirka 70%.

Det som är intressant är att jag får ett perspektiv på hur mycket – eller snarare lite – energi som går åt att gå. Naturen har gjort oss otroligt energieffektiva. Jag har definitivt gått 8-9 kilometer idag.

På samma sätt som min Directlife visualiserar mitt uttag av energi, har Wisegeek en visualisering av hur mycket 200 kalorier är i olika typer av föda.

200 kalorier i bagel-format
200 kalorier i bagel-format
200 kalorier i pommes frites-format
200 kalorier i pommes frites-format

Jag gillar det, det ger ett perspektiv på mat och kalorier som jag tror är svårt för de flesta. Tack till Niklas för tipset om 200 calories.

1 reaktion till “200 kalorier?”

Kommentarer inaktiverade.