Ostraighta tips #3 (Swedish Match flatar till Röda Lacket)

När jag skrev rubriken till det här inlägget insåg jag att man kan ”böga till ” men man kan inte ”flata till ”. Google föreslår ”menade du platta till?” när jag söker på ”flata till” och ger mig sen resultat som innehåller ”fläta”. Man kan inte heller ”lebba till” (fyra resultat, alla i annan bemärkelse än ”att lebba till det”) och att ”lesbiska till det” är bara fånigt. Så, nu är ”att flata till det” officiellt myntat som uttryck. Anyhow, det var ett sidospår.

Swedish Match utvidgar sitt Pride-deltagande genom att klä Röda Lacket i Pride-skrud. Jag tycker att initiativet är kul och en bra vidareutveckling av snustältet i Pride Park. Genomförandet känns inte helt hundra dock. Dosan ser ju ut som något 80-talet kräkts upp efter att ha druckit olikfärgade jello-shots:
Röda Lacket i Pride-mundering
Jag hoppas att de två rosa trianglarna är en medveten vink till snusande flator (flator snusar mer än bögar och bisexuella, enligt Folkhälsoinsitutet). Alternativet, att de bara passade bra in i den småepileptiska designen, är så mycket tråkigare.

Kommentarerna på Dagens Media-artikeln om Pride-snuset är heterosexuellt fantasilösa (och det, vänner, är ungefär så fantasilös man kan bli på den här sidan ”mollusk”). Första kommentaren är rolig, för visst fan skulle en Caterpillar D11 vara sjukt mycket finare i regnbågsfärger än den oändligt tråkiga vägarbetsmaskinsgula kulören:
Caterpillar D11

Andras blogginlägg om , , , , ,

3 reaktioner till “Ostraighta tips #3 (Swedish Match flatar till Röda Lacket)”

 1. Själv blir jag faktiskt… ”ledsen” är fel ord, jag finner det snarare ”synd”… ur ett folkhälsoperspektiv att man gör ett så billigt marknadsföringstrick av en tobaksprodukt mot ett befolkningstratum som redan är överrepresenterat bland nikotinister och alkoholister (jag lär knappast behöva peka ut spritbolagens vitt spridda, om inte rena råhångel, så flörtar med den icke-straighta demografiken).

  Värst vad jag framkom som tråkmåns där, som vore jag på nåt sätt bättre, men jag hoppas att icke-straighta utvecklar sin förmåga att se cynismen bakom reklam som denna… genom att se på den så cyniskt som jag gör.

 2. @Daniel: Jag fattar vad du menar. Jag är ex-snusare, och jag kommer aldrig mer göra om grejen med att behöva sluta.

  Samtidigt, ur ett pragmatiskt perspektiv, så är det väl just Absolut Vodka som var en av de första att i stor skala rikta sig till homosexuella? Det var viktigt, och stort.

  Vad var det nu Wilde sa: det finns två tragedier i livet, den ena är att inte få det man vill ha, den andra är att få det.

 3. @Micke: Jag håller med dig, det var viktigt och stort, men det betyder inte att jag tycker att pillret blir mindre beskt, speciellt som det (så klart) inte var nåt de gjorde för att de var så godhjärtade – de såg vilka suputar vi är och insåg att rosa kronor är lika mycket värda som de beiga. Och jag vet inte riktigt hur ”modigt” det egentligen var. Vad skulle the moral majority gjort – klagat på att spritbolagen helt plötsligt och oförutsägbart gått och blivit omoraliska?

  Att använda Oscar Wilde mot mig är ett slag under bältet, dock. Det enda jag kan erbjuda är ett citat i retur: ”Quotation is a serviceable substitute for wit.”

Kommentarer inaktiverade.