Good stuff, bad stuff

Good stuff 1: Levi’s gör inte bara snygg bögreklam, de har bra service också. I varje fall butiken i Gallerian. Jag sliter ut jeans i parti och minut (well, skrevet i jeans i alla fall) och den här gången mindes jag att säljaren sagt ”… och om de börjar slitas i skrevet, kom in med dem så fixar vi det”. Och det gjorde de, utan snack och med ett leende. Trots att jag saknade kvitto på inköpet. Dessutom räddade de mina favoritjeans, ett par gamla Levi’s Engineered som annars hade blivit tvugna att pensioneras. Jag älskar kompetent service!

Good stuff 2: Innocent har hittat till Sverige på allvar! Tidigare kunde man bara hitta dem typ på Arlanda, men numera finns de även på 7 Eleven och Pressbyrån. Lite dyrare än Brämhults, men också snäppet bättre och mycket mer underhållande. Förutom copyn på etiketten ska du kolla in botten på flaskan och ®-märket på etiketten. Det enda jag inte kan bestämma mig för är vilket varumärke jag älskar mest: Ben & Jerry’s eller Innocent.

Innocent - världens bästa (butikspackade) smoothies

Bad stuff 1: Taxi 020 är inte så duktiga på att ta hand om sina misstag. Boka taxi i regn, vänta i 25 minuter därför att den chaufför som skulle plockat upp dig gör amatörmisstaget att plocka upp någon annan och du får … 150 kronor i taxicheckar. Som bara kan kombineras med kontanter när du betalar.

Bad stuff 2: SL och trafiken. Allvarligt. Ingen vet vad exakt denna lövhalka beror på eller varför den blivit värre på sistone. Jag kan inte minnas lövhalka eller försenade tåg för en elva-tolv år sen, men det kan visserligen bero på att man då inte hade elektroniska anslagstavlor. Hur som helst är det galet att tunnelbanan kan vara drabbad av löv på hösten och snö på vintern. Förresten, minns ni vintern för några år sen när det snöade extremt mycket? Jag vet inte om det är en skröna, men tydligen krävs det två personer för att köra de plog-tåg som går på nätterna. De som la schemat för plogarna gjorde det utifrån vintern förra året, som varit mild. Oavsett om det är sant eller inte så är det ungefär den nivån SL-kompetens har i min värld.

Andra bloggar om: , , , , , ,

12 reaktioner till “Good stuff, bad stuff”

 1. … :) Jag skulle också fixa dina jeans med ett leende och utan snack ;) *skratt*

  Fast 020s taxicheckar är ju något nytt. Jag tycker annars att de inte är så jäkla roliga att åka med, just av de orsaker som du nämner… Taxi stockholm är något mer pålitliga, speciellt till Arlanda kl. 5 på morgonen…

  Och det där med SLs planering stämmer nog. Det heter ju att de måste spara pengar, men det handlar om suboptimering förstås. De pengar som inte läggs ut av en avdelning får läggas ut av en annan, och så blir helheten förlust i alla fall.

 2. hello Micke, I’m the guy who writes most of the innocent stuff in Sweden (and Denmark) at the moment, so, thanks a lot for the nice stuff you wrote. You had me at ’Jake Gyllenhaal’. Or something. Though admittedly he probably brings the cute a bit harder than we do, but hey, I’ll take it.
  A bit tricky, writing for a slightly different culture. So if you ever catch us sounding a bit contrived, like those Ben Affleck-guys, please let us know. It won’t be on purpose, really. There’ll be loads of smoothies on the line.
  Oh, and sorry for writing in English. Über-crappy at writing in Swedish, but still quite enjoying reading the spiffy stuff here.

 3. Vad otroligt snygg Innocent-flaskan var. Måste genast kolla om den finns i södra sverige också.. ;)

  Annars, lövhalka. Ja, det är helt galet att det ska bli sådär, varje år. Tydligen avsöndrar löv nått slibb som gör rälsen hal och läskig.

  Skrevslitage. Been there, done that. Oavsett märke. Vad ska man ta sig till?

 4. Ooh. Är det ett erbjudande? Jag kan inte ens sy i en knapp (well, jag har för det första inte ens nål och tråd hemma) och just nu har jag två par brallor jag inte kan använda för att de saknar knapp :-)

  Jag har också bytt standardbolag till Taxi Stockholm efter 020-incidenten. Det kändes som om kompensationen slogs upp i något slags tariff, snarare än att de verkligen lyssnade på min historia. HUR är lika viktigt som VAD. Men å andra sidan är service inte den gren som Sverige är starkast i.

 5. Bor du i Skrapan? Jag måste få komma förbi och kolla. Har inte sett hur det ser ut där nu, annat än från den indiska restaurangen på baksidan.

 6. Jag lovar, den finns. Levi’s Store i Gallerian anstränger sig lite extra. Jag gillar sånt.

  och jag är glad att du är glad, för det är en komplimang och såna gillar jag också.

 7. Tack Nicholai, det här gjorde min dag. (Jag är en sucker för kvicka, intelligenta copywriters, det är snudd på att jag tänkte fria till dig. Framför allt om du får Innocent-smoothies som löneförmån.)

 8. Jag har sett Innocent på 7 eleven, Pressbyrån och i några av VI-butikerna. Jag hoppas du hittar dem.

  Skrevslitage låter nästan lite erotiskt. Eller kinky. (Tautologi?) :-)

Kommentarer inaktiverade.