Cola Light är för fjollor

Könskodad mat är det nya svarta för livsmedelsbranschen. GB lanserade sin Girlie, och nu har Coca Cola lanserat en Cola ”för riktiga män”. Coca-Cola Zero är den första sockerfria produkten med en äkta manlig profil. Men vänta, det är inte bara det! Pressmaterialet för Coca-Cola Zero är första pressmaterialkitet med äkta skämskuddevarning.

Coca-Cola Zero för riktiga män (Cola light är för fjollor)

Märkes- och reklamkonsument som jag är dömer jag härmed Coca-Cola till två års bojkott för grovt framkallande av skam. Jag vet inte vad som skulle vara mer pinsamt, att hela familjen kommer in i rummet för att sjunga ”Jag må han leva” medan man sitter uppspänd i en latexgunga och låter familjens hund slicka bort köttsaften man smort in hela skrevet med, eller att bli påkommen med en Cola Zero. Jag slår också vad om en hundring om att Coke Zero inte kommer finnas kvar i det svenska produktsortimentet om ett år.

(Tack till Magnus för tipset!)

Andra bloggar om: , , , , , ,

10 reaktioner till “Cola Light är för fjollor”

 1. Det kan inte vara på riktigt va?
  Så urbota fåningt att JAG skäms å deras vägar.
  Herreje…vad var det för fel på cola light?

 2. Dessutom undrar jag i mitt stilla sinne… Vad hände då med deras FÖRRA cola-utan-socker-för-riktiga-män? Den som hette TAB Extra och som – vad jag minns – smakade skit. Fast inte lika mycket skit som cola vanilj.

 3. Coca Cola Light bytte sötningsmedel för ett tag sedan (kommer inte ihåg om man bytte till eller från sukralos, jag dricker inte skiten). Coke Zero har samma sötningsmedel som Coke Light hade innan bytet. Det enda som har hänt egentligen är att det har lanserats en ny Coke Light, och gamla Coke Light har fått nytt namn (Coke Zero).

 4. Den är vad den heter – en nolla, både produkten och reklamen för den. Vem vill dricka fejksötat med cyklamat, aspartam, sukralos eller annan multinationell kemi i?

 5. Sandra: det är inget fel på Cola Light. Men numera blir det Pepsi för min del ett tag. Förresten, vi måste starta BJ Lovers Anonymous, tror jag :-)

  Fred: typ ”marknadssegment”, och sen som Johan skriver, de sötar Zero med aspartam medans Light sötas med sucralose. Men det finns Light-varianter som sötas med aspartam, Cola Light Lime, till exempel. Fånigt, hur som helst. Och synd, för jag gillar egentligen Cola Light.

  Calle: Haha! Just det, TAB finns inte längre i Sverige. Inte utomlands heller, antar jag, eftersom Zero lanseras överallt.

  Johan: Korrekt. Det hade funkat för mig, om de bara inte kört med så jävla pinsam reklam. Det är ju Dressman utan skämskudde i kubik.

  Niklas: Jag gillar aspartam och sucralos. Men Cola däremot hamnar i utvisninsbåset ett tag framöver.

 6. 2 November 2008.

  Coke Zero, som smakar mycket
  bättre än Coke Light, still
  going strong!!!

Kommentarer inaktiverade.