Sanningen om din blogg

Beta Alfa tipsade i ett inlägg om Google Webmaster Tools

Hen kunde lika gärna tipsat om var jag hittar foton på när mina föräldrar har sex, vilken färg klägget inuti en fågelspindel har eller något annat jag absolut inte ville veta. Det är inte ett verktyg, det är en virtuell Pandoras Ask för bloggare.

De flesta saker som Webmaster Tools ger dig kan du själv hitta genom att söka på Google. Till exempel så hittar du alla sidor som länkar till dig genom att söka på link:www.adressen-till-din-blogg.se

Det visste jag väl.

Det jag inte visste var att ”related:www.adressen-till-din-blogg.se” berättar vilka andra sajter som liknar din enligt Googles index ((Tar du med i beräkningen att Googles serverfarm är den punkt som idag är den mest sannolika födelseplatsen för en äkta artificiell intelligens så blir det ännu mer deprimerande)). Sanningen om mig är: Jinge och Karolina Lassbo. En korsning mellan en judehatande fanatisk rättshaverist och fröken ”Positiv Nazism”.

Jag skulle just begå blogg-seppuku när jag insåg att jag trots allt fått även Popkultursjunkien, Läget Just Nu! och Citronmuffin. Och Sigge Eklunds gamla, nedlagda privatblogg. Det var lite balsam för en sårad själ.

Trodde du förresten att sökorden folk söker på för att hamna på din blogg säger något? Inte jämfört med ”Top Search Queries”. Här visas de vanligaste sökningarna där resultatet innehåller en träff på din blogg. De som söker har alltså inte nödvändigtvis klickat sig vidare till din sajt, men de har fått upp den i listan över resultat.

Jag ligger i snitt på nionde plats när man söker på ”hångel”. Hoho. Jag har hånglat exakt en gång i år. Och ja, det är skrivet med bitterhet.

Då är ”kukar”, där jag i snitt hamnat på en hedersam sjuttonde plats, en mer rättvis beskrivning. Jag menar, jag har ju i alla fall en. Singular. ”Kuk”.

”Koprofil” ger mig en hedersam femte plats. Smaka på den. När någon söker på ”koprofil” på Google så hamnar jag i snitt på femte plats. FYI: jag är rätt open minded när det gäller sex, men just den grejen är inte min kopp te. Inte ens med Jake.

”Bög bilder” (särskrivet) och ”Jag är bög” ger mig bägge en sjundeplats, medan några söktermer ger mig första plats: åsiktstorped, paniktourettes, påbögad, mäffdag och … (fanfar) ”illaluktande tvätt”.

Så, för att sammanfatta Googles bild av mig: en judehatande fanatisk glamourprinsessa med koprofila tendenser och illaluktande tvätt.

Jag har brutit ansiktet på tre ställen, jag har skallat både is och asfalt med hjärnskakning som resultat, jag har varit med i smärtforskning – men det här gjorde ont på riktigt.

Andra saker du kan få reda på via Webmaster Tools är om Google lyckas indexera din sajt ordentligt, när Googles spindel senast besökte din blogg och vilka ord andra använder för att länka till dig.

Andra bloggar om: , , , , ,

4 reaktioner till “Sanningen om din blogg”

 1. Hmm. Vad du missade att säga var att man måste vara ett tekniskt geni för att klara av att söka på det där. Metagagg? Skapa en html-fil? Oh, bite me…

  :-/

 2. Hmm. Vad du missade att säga var att man måste vara ett tekniskt geni för att klara av att söka på det där. Metagagg? Skapa en html-fil? Oh, bite me…

  :-/

 3. Aronson: det där med metagegget är inte så svårt. På blogger gör du så här:

  Välj fliken ”Template” och sen ”Edit HTML”. Klistra in meta-taggen som Webmaster Tools har gett dig direkt efter <head>

  Klart.

 4. Aronson: det där med metagegget är inte så svårt. På blogger gör du så här:

  Välj fliken ”Template” och sen ”Edit HTML”. Klistra in meta-taggen som Webmaster Tools har gett dig direkt efter <head>

  Klart.

Kommentarer inaktiverade.