Anmärkningsvärt 14 februari 2011

 1. MediaAnalys ber om ursäkt för övertramp | MediaAnalys Blogg – Internetmarknadsföring
  – Mediaanalys ber om ursäkt för sitt kommentarspammande. Kalle Blohm gör en full pudel även i kommentarerna. Såvitt jag kan förstå har det här hänt förut med MediaAnalys, men eftersom ursäkten verkar uppriktig och eftersom jag hellre friar än fäller så ska det bli spännande att följa MediaAnalys för att se om de lyckas. Cred till transparensen hur som helst.

   

 2. nikke | skitch.com
  – Det här är beklämmande på så många plan. ”Faidon Design” är ett företag som inte har koll. De får dåliga recensioner på Reco.se och hotar då att stämma Reco för förtal. Bortsett från att man inte kan förtala företag i Sverige så är det idiotiskt att försöka tysta kritik om sig själv. Det leder bara till att den sprids mer, som just här och nu. EDIT: se även detta på Recos blogg

   

 3. Thank you. A 1,000,000 times
  – Helt briljant interaktion mellan varumärke och Facebook-likes. Porsche tackar sina fans för att de så snabbt nådde 1 000 000 likes genom att ge alla en plats i Porsches officiella museum. Snyggt!

   

 4. Dag 11 – Dina syskon
  – Tänkvärt av Anna om syskonrelationer. Kontentan är egentligen att blod inte är tjockare än vatten. Inte heller någon garanti för något.

   

 5. Nu kan du beställa Lyckolabbets strategikort!
  – Bra erbjudande från Psykologifabriken. Jag beställde korten, verktyg för att arbeta med sig själv och andra i vardagen är alltid bra.

   

 6. Google Rolls Out Two-Factor Authentication For Everyone. You Should Use It.
  – Google tar säkerhet på allvar. Jag har ännu inte tillgång till ”two step verification” för mitt Google-konto, men jag gillar idén.

   

 7. Corpus Libris
  – Det finns några specialinriktade bloggar som jag gillar. ”Awkward Family Photos”, ”Young me, now me” och ”Postsecret” är några. Det här är en till: kreativ användning av analoga böcker.

   

 8. this is the title of my blog
  – Jag lider inte av toalettskräck, men såna här klistermärken skulle få mig att leta efter ett annat ställe att göra mina behov på.

   

 9. When did advertising CAPTCHAs become a thing? – @danielsiders
  – Reklam i spamskydd? Istället för att fylla i random ord får du fylla i budskapet i reklam. Fyndigt, men jag håller med Daniel om att det känns jävligt icky. Och nånstans blir det närmare full cirkel: spam som skyddar mot spam.

   

 10. Meet the Ethical Placebo: A Story that Heals | NeuroTribes
  – Amazing! Placebo-effekten visar sig fungera även när patienter VET att det är placebo de får. Det här säger en hel del om hur vi fungerar, eller snarare om hur lite vi vet om hur vi fugnerar. Holistisk medicin, någon? (hittad via Seth Godin).

   

 11. JMW Kommunikation » Facebook gör det ännu bättre för företag
  – Niclas (@deeped) sammanfattar det nya med Facebook Pages. Layouten är inte det stora, det stora är att man numera kan interagera med andra Pages som just ”page” istället för som individ. Måsteläsning om du jobbar med Facebook Pages och ännu inte fått översyn över alla nyheter som kom med senaste uppdateringen.

   

 12. Korta klipp ”Kommunchef Edition” – 11 Februari 2011
  – Katrineholmskuriren har fått ett totalt sammanbrott och hamnat på en närmast imbecill nivå. De hoppar på kommunchefen i Katrineholm för att han är aktiv i sociala medier. I botten finns en rädsla för att öppenhet leder till att de inte längre är en maktfaktor. Fredrik gör en suverän sammanställning av allt det smarta som skrivits om det här av bland annat Jocke Jardenberg, Mymlan och Fredrik Wass. Här finns också länkar till Katrineholmskurirens ledare och @kommunchef:s bloggande.

   

 13. R.E.M. Stands For R.E.M.I.X. (The SoundCloud Singles)
  – Musikindustrin goes crowsourcing! Det är alltid kul när gamla jättar omfamnar styrkan i sociala medier. Här är det R.E.M. som låter fans remixa material inför nya skivan (det är alltså kommande material och inte redan släppt, vilket är en stor skillnad)

   

 14. Uppskjutandets psykologi 3 – Kostnadskalkylen
  – Om du missat Psykologifabrikens ”Uppskjutandes psykologi” om prokrastinering så är det här ett litet guldkorn. Just den enkla bostonrutan är ett utmärkt sätt att visualisera nackdelar och fördelar med att prokrastinera.

   

 15. Super Punch: Diesel gave out knee pads
  – Att sälja kläder med sex gör många, men få gör det så direkt som Diesel i Indien. Den enda kampanj jag sett som varit mer porrig än den här är Shaï:s ”Sexpacking”.

   

 16. Ahh…! Ahh!… Achoo! Some Men Allergic to Their Own Sperm :: EDGE New England
  – Allergisk mot sin egna sperma? Tydligen är det något man kan vara. Och ”influensa-liknande symtom” efter utlösning? Jäklar. Helt plötsligt är lite lindrig pollenallergi inte alls så farligt.

   

 17. Svar på frågor från Katrineholms Kuriren – Granskning av sociala medier
  – Jag älskar @kommunchef i Katrineholm. Den här transparensen ger honom förtroende som politiker och sågar av grenen för Katrineholmskuriren. Jämför den här transparensen med moderaterna i Stockholm som vägrar ta ansvar för Boultbee-debaclet. Nu är en kommunchef en tjänsteman, men om tjänstemän kan vara så här transparenta så borde politiker kunna minst lika mycket.

   

 18. Facebook Limits Developers To Preferred Advertiser List
  – Intressant sätt att angripa Facebook-applikationer som är av det mer tveksamma slaget: App-makare kommer bara att kunna tjäna pengar genom annonser från (av Facebook) godkända annonsörer. Som i sin tur förbundit sig till vissa saker. Annonsörer som beter sig oetiskt blir avstängda. Det löser dock inte problemet med spam-appar (som BranchOut till exempel)