Anmärkningsvärt 9 februari 2011

 1. Bemöt negativ kritik på nätet | MediaAnalys Blogg – Internetmarknadsföring
  – Vad händer om du korsar en hal SEO-marknadsförare med Tobias Billström? Svar: Kalle Blohm på Mediaanalys. Kommentarerna talar för sig själva. Jag skulle aldrig någonsin anlita det företaget. (hittat via @nikkelin hittar jag Stefan Janssons inlägg på Bloggjakt.se som ledde mig hit)

   

 2. Nokia CEO Stephen Elop rallies troops in brutally honest 'burning platform' memo? (update: it's real!) — Engadget
  – Det är sällan högsta ledningen kallar en spade för en spade. Oftast göms egna misstag, eller skylls på omständigheter. Otryggheten gör att man blir än mer proprietär. Att en CEO pratar så tydligt om problemen och säger ”vi har inte varit bra nog” öppnar för förändring. En ledning som talar klarspråk är en viktig kulturpåverkare i ett företag.

   

 3. På chefskurs med Kafka – DN.SE
  – LEDARSKAP: mycket intressant av Zaremba om ledarskapsutbildningar, och en AHA-upplevelse för mig. Jag visste inte att man kopplat ett hormon till de negativa effekter på åldrande och hälsa som stress och en uppfattat negativ livssituation har på oss.

   

 4. this is the title of my blog
  – MEM: Lolcats möter LOTR. Väldigt snäv och geekig humor, men ack så kul för dem som förstår den.

   

 5. Comedian Who Got $1 Million Just For Asking Admits It Was a Hoax
  – Kille ber om en miljon dollar på Youtube, kille får en miljon dollar; men allt är fejk. Det jag inte förstår är poängen i skämtet. Om något så är det ju förtroendet för killen i fråga som rasar, och skrattet fastnar i halsen. Inte på det där omskakande sättet, utan bara det där ”fan, fisken hade ben”-sättet. Såvida det inte är som en av kommentarerna säger: att det här är en avledningsmanöver för att lura IRS.

   

 6. Toilet Paper Roll Sculptures
  – Kreativitet: saker du inte trodde du kunde göra med toapappersrullar. Mycket snygga skulpturer gjorda av en toapappersrulle!

   

 7. IF flyttar försäkringarna till Facebook – Dagens Media
  – Smart av IF! Jag har bra koll på mina lösenord, men loggar aldrig in hos Trygg-Hansa där jag har mina försäkringar. Facebook är jag inloggad på ständigt däremot. Att minska trösklarna är viktigare än att ha proprietära inloggnigar och forum.

   

 8. Januaris webbformulär: DB Schenker privatpaket får ny design
  – Sharing is caring. Jag tycker att det är fint att DB Schenker hakar på och vågar bli analyserade i ett publikt forum, och det är utmärkt reklam för Per. En win-win och ett snyggt sätt för Per att marknadsföra sig på till kostnad av kompetens/arbetstid istället för pengar.

   

 9. Sammanfattning av frukostseminariet på Intellecta och presentationen av Twittercensus | Helen Alfvegren
  – Snyggt gjort att räkna alla svenskar på Twitter. Jag gillar metoden, enda pyttelilla saken jag skulle ändrat är att jag skulle skickat förfrågan att få följa dem som har skyddad profil från ett twittercensus-konto som förklarade vad det gick ut på. Hur som helst är det ett väldigt litet antal svenskar som twittrar på det stora hela. Det minskar dock inte värdet av nätverket jag har där.

   

 10. Calvin & Hobbes Search Engine – by Bing
  – Här möts två saker jag verkligen gillar: Kalle & Hobbe och nörderi. Michael Yingling har skapat en sökmotor som söker i Kalle & Hobbe-strippar.

   

 11. Brunne, Zaremba och Åkesson
  – Den som följer min blogg (eller följer mig på Twitter) har sett länken till BBC:s ”Hardtalk” som demolerar SD och Jimmie Åkesson på ett respektfullt sätt. Här sätter man fingret på vad skillnaden med många svenska intervjuer är: att Sarah Montague aldrig tappar fattningen eller blir arg utan bemöter argument med sakligheter och inte tillmälen som ”rasist”.

   

 12. Ayn Rand took government assistance while decrying others who did the same – Boing Boing
  – Uppenbarligen är det lika svårt för libertarianer att upprätthålla sin filosofi när det väl kniper, som det är för kommunister att låta bli livets goda när de kan. Ayn Rand var en hycklare.