Anmärkningsvärt 24 September 2011

 1. The evolution of the web
  – WEBB, HISTORIA, INFOGRAFIK Intressant visualisering över webbens historia, när tekniker utvecklats och screenshots från webbläsare (från Mosaic of framåt). Nostalgitripp!
 2.  

 3. GOP Debate Crowd Boos Gay Soldier Serving in Iraq: VIDEO |Gay News|Gay Blog Towleroad
  – HBT, USA Amerikansk homosexuell soldat får ställa frågan till republikansk politiker hos FOX. Publiken buar åt soldaten, politikern svarar att man kommer vilja ta tillbaka DADT. Att vara homosexuell republikan är lite som att vara svart ku-klux-klan-medlem. (Via @aqurette)
 4.  

 5. Hotels: What are the most unique hotels in the world? – Quora
  – HOTELL Om du någonsin undrat vad Quora är bra för, läs i så fall det (framröstat) bästa svaret på frågan på de mest unika hotellen i världen. Helt fantastiskt. Jag skulle vilja bo i flera av dem, framför allt det tyska som ser ut att vara upp och ner och det i byggkranen!
 6.  

 7. The Evolution of Video Game Controllers | Visual.ly
  – TEVESPEL Spännande och pedagogisk visualisering av tevespelskontrollens utveckling. Mycket nostalgi, men också bra om man behöver göra research.
 8.  

 9. How many photos have ever been taken? | 1000memories
  – FOTOGRAFIER, FACEBOOK Intressanta fakta om fotografier. Det är helt sjukt att äldsta fotografiet är långt över 100 år gammalt, och vi har haft stillbildskameror ett bra tag – ändå uppskattas 10% av världens alla foton är tagna de senaste 12 månaderna. Och Facebook är världens största fotobibibliotek, större än Flickr och amerikanska kongressens fotobibliotek. Tillsammans. I kubik.
 10.  

 11. Deepedition DigitalPR » Facebook Timeline integrerar ditt liv online
  – FACEBOOK, INFOSFÄREN Facebook kommer att ta ett jättekliv mot att bli mer än en sajt (vilket de varit länge, men transparent för många användare). Deeped skriver en bra sammanfattning om det.
 12.  

 13. Enabling Bling – YouTube
  – MARKNADSFÖRING, DANMARK, SKÄMSKUDDE Alltså det här är så danskt. Och inte på ett bra sätt. Allt som saknas är Pia Kjaersgaard och Tivoli så är det en perfekt beskrivning av det danska lynnet.
 14.  

 15. Bara framtidstron var bättre förr – Metro
  – SAMTIDSSPANING Johan Norberg är ofta helt briljant, så även i denna krönika om varför ”det var bättre förr”. Jag blir påmind om Johans bok ”Fragment och argument” som ligger hemma och väntar på läsning. Dags att ta tag i den, med tanke på hur mycket jag njöt av denna text.
 16.  

 17. Olof Petersson
  – FORSKNING, SAMHÄLLSDEBATT och där förlorade SNS hela sin trovärdighet. Vilken forskare värd namnet skulle nu vilja börja jobba för dem? Det är lite som scientologernas ”forskning”, eller homeopaternas: det finns en underliggande agenda och resultaten får inte strida mot den.
 18.  

 19. Dags att utveckla en egen mobilapp. Eller..? | The Brand-Man
  – MOBILER, APPAR Det här är väldigt läsvärt, om mobilanvändning ur ett antropologiskt perspektiv. Det är utmärkt underlag när du får förslag för appar från säljare t ex. Funkar appen i någon av de kontexter som vi använder mobilen för?
 20.  

 21. Duktig flicka: När prestationskraven går över styr – forskning.se
  – LEDARSKAP, HÄLSA Avhandling om stressrelaterade sjukdomar som depression och ångest. Att engagerade och prestationsinriktade individer får stöd av sina chefer är en viktig komponent.
 22.  

 23. Bröllop både förenar och skiljer – forskning.se
  – JÄMSTÄLLDHET, BRÖLLOP Den här avhandlingen om giftemål och hur de är ett avsteg från den jämställdhetssträvan som normalt präglar paren verkar riktigt intressant. Det finns mycket föreställningar kring bröllop, och många av traditionerna bygger fortfarande på ett samhälle vi i de flesta andra avseenden lämnat bakom oss.
 24.  

 25. Kinapuffspecial | Samina UA Lindström
  – KINAPUFFAR, RASISM Jag förstår inte alls upprördheten hos dem som reagerade på att Fazer tar bort den stereotypa kinesen på förpackningen. Samina beskriver det bra. (Relaterat: jag tyckte att Centrum för Antirasisms kampanj mot Nogger Black var helt överdriven och inte alls relevant i det här sammanhanget). Ännu har ingen kommit med bra argument för varför Fazers agerande är fel.
 26.  

 27. Telling my dad that I am gay-LIVE – YouTube
  – DADT, HBT Video med amerikansk soldat som kommer ut för sin pappa. Väldigt fint och inspirerande för dem som ännu inte vågat. Killen har dokumenterat sin komma ut-process i armén på Youtube, och de andra filmerna är också sevärda.
 28.  

 29. Hyr spel | Få spel direkt hem i brevlådan – LOVEFiLM
  – TEVESPEL Lovefilm har en bra bit kvar innan de blir Netflix (och om Netflix någonsin kommer till Europa bör Lovefilm bäva, Netflix nättjänst är riktigt jävla skitbra) men det här är en bra idé: uthyrning av spel till Xbox 360, Wii och PS3.Intressant är också att Lovefilm skriver att ”obegränsad streaming” ingår i vissa av deras paket. Såvitt jag kan se har de inte streamade tjänster än, men det verkar som om de ligger i startgroparna för det. Just grejen med Netflix är att man kan se teveserier och filmer online och slippa skivorna och postandet. När det gäller hyra av tevespel verkar också danska http://www.oneplays.comvara billigare och bättre än Lovefilm (tipstack @chrishka)
 30.  

 31. Enorm skillnad på att delta i, och att utnyttja den sociala webben
  – SOCIALA MEDIER @nikkelin levererar en briljant analys av Ledaranas misslyckande med att marknadsföra sin (annars snygga) kampanj. Det är verkligen skillnad på att delta i, och att utnyttja den sociala webben: ett konkret exempel är kommunikationschefer som använder den gamla tekniken ”e-post” för att be folk med inflytande att få spridning i sociala medier för sina grejer.
 32.  

 33. Sol-och-vårad av Apoteket Lurifax – Ann-Charlotte Marteus – Expressen.se
  – SAMHÄLLE Jag är socialliberal, men den blinda tilltro vissa visar till att marknadskrafterna kommer att lösa alla problem blir för mig helt främmande i såna här fall. Apoteksavregleringen innebär tuggumifierade apotek som säljer skönhetstuggummi (!), inte större tillgänglighet i förorten.
 34.  

 35. improving service | Tom Fishburne: Marketoonist
  – HUMOR, AFFÄRSMODELLER Insikter i hur gamla storföretag (inte) fungerar i dagens klimat levererade i serieformat.
 36.  

 37. Review In Haiku – X-Men: First Class
  – FILM, RECENSIONER Bästa filmrecensionerna ever: i haikuform. Enkelt och riktigt effektivt när det blir välskrivet som t ex denna recension av X-Men: First Class.
 38.  

 39. Inovio Pharmaceuticals’ PENNVAX(TM)-G Global HIV Vaccine Plus MVA Boost Achieves 100% Antigen-Specific T-Cell Immune Responses in Interim Phase I Data – MarketWatch
  – HIV, VACCIN Det här är mycket lovande. Det ser ut som om Inovio, ett företag som jobbar med vaccin har lyckats att ta fram ett fungerande HIV-vaccin.

2 reaktioner till “Anmärkningsvärt 24 September 2011”

Kommentarer inaktiverade.