Anmärkningsvärt 22 november

 1. Rubricering gällande hackade busskort: bedrägeri | MMN-o:

  Är det inte lite märkligt att dra någon som funnit ett säkerhetshål i ens affärsmodell och erbjuder sig att hjälpa till, inför rätta?

 2. ”Därför måste regeringen stoppa omskärelse av pojkar” – DN.SE:

  Det här är en infekterad fråga, och jag tycker att det finns en stor relevant poäng här: varför ska “kulturella och religiösa skäl” ge föräldrar rätt att göra kirurgiska, medicinskt obefogade, ingrepp på barn? Jag tycker att religionsfriheten är viktig, men den är underordnad andra rättigheter – som rätten att själv få avgöra vilka delar av kroppen man vil ha borttagna eller inte.

  Svaret på DN Debatt från Omid Aghajari är mest förvirrat. Å ena sidan tar han upp att HIV-risken minskar (som om det vore ett argument för individen?) å andra sidan skriver han sedan att han inte vill använda argumentet att omskärelse minskar risken för HIV . Och när någon säger saker som citatet nedan, då är det dags att se upp. Vilka andra etiska principer kan vi rucka på för att de “överstiger medicinens, religionens och kulturens gränser”? Vad betyder det ens?

  För mig och för otaliga andra människor – både troende och sekulära muslimer och judar vilka lever i diaspora – överskrider omskärelsen medicinens, religionens och kulturens gränser.

 3. Är Västernorrlands och Västerbottens landsting HBT-fientliga?:

  Jag har skrivit ganska mycket om bloddonationer tidigare, bland annat gjorde jag och Nyheter 24 en grej ihop vintern 2010 kring de nya reglerna för män som har sex med män. Det här är en intressant fortsättning på det. Västernorrland verkar ha en lite annan syn på homosexuella än resten av Sverige.

 4. autistmammans blogg: Carema & Attendo – en liten berättelse för dig som brukar upphandla LSS-insatser:

  Attendo och Carema är två varumärken som vid det här laget är så nedsvärtade att jag, om jag hade jobbat för dem eller med dem, hade allvarligt funderat på satt säga upp mig och gå vidare.

  Det är ganska intressant att titta på Caremas “Dokumen inifrån”-blogg som startats som ett svar på den massiva kritik som framförts i media. Problemet är att det är skrivet på PR-språk, där man använder syftningar och ord på ett högtravande sätt som ger känslan av att man försöker gömma något. Carema hade tjänat enormt på att ha en mer personlig och mindre högtravande ton, men det är svårt. Överlag tror jag att de som är vana med PR-formuleringar från traditionella medier behöver lära sig hur man ska översätta den tonen till bloggar, Twitter, Facebook och andra sociala kanaler. Det handlar inte om att ta bort professionalismen i tonen, utan att anpassa den så att man inte låter som Tobias Billström som försöker undvika att svara på en pinsam fråga.

  Det här visar också problematiken bakom privatisering. Med det sagt så har det också funnits (och finns) effektivitetsproblem i (vård-)organisationer som drivs i offentlig regi. Lösningen är bättre upphandlingar och kontroller (dessutom skulle det inte skada att täppa till hålet med lån från off-shorebolag till höga räntor som ger vinster som flyttas utomlands). Läs även Jonas Morians funderingar baserat på hans erfarenhet av att ha jobbat med Attendo.

 5. Exklusiv intervju: Ett svenskt MMA-proffs talar ut | kimura.se:

  MMA (Mixed Martial Arts) är kanske den sport som har den största machostämpeln. Här kan du läsa en anonym intervju med en (än så länge anonym) svensk homosexuell proffsutövare. Jag hoppas att han vågar fortsätta sin resa och komma ut helt och hållet. Kul att kommentarerna är så positiva från alla, inklusive ordföranden för MMA-förbundet.

 6. Dela länkar från Tumblr till WordPress med TumblrItems2WP – Improove:

  Google Reader har inte längre “shared items” och jag har varit tvungen att hitta ett annat sätt att göra automatiska sammanfattningar av länkar som jag hittar. Svaret kom i form av PM Nordkvists anpassade “SharedITems2WP” och Tumblr. Det här systemet är faktiskt snäppet bättre eftersom jag här kan tagga med “shared-se” – och därmed få ett flöde av svenska länkar jag publicerar i denna blogg -och “shared-en” – och där få ett flöde engelska länkar jag publicerar i min engelska blogg.

 7. Så stoppade Borg radiodebatten « Jens Holm:

  Anders Borg är bra på många sätt, men det är alltför ofta som jag sitter med känslan att hans upprördhet i frågor är mest krokodiltårar för att blidka upprörda röster, snarare än ett äkta engagemang. Då blir den här texten av Jens Holm relevant och intressant.

 8. “– Den här innovativa tjänsten är helt unik. Nu kan annonsörerna utnyttja Aftonbladets mobilräckvidd för att dela ut erbjudanden till människor i farten, säger Aftonbladets försäljningsdirektör Anders Berglund i ett pressmeddelande.”

  Jag vet inte vad som är mer komiskt: att Anders Berglund säger att deras deals-tjänst är “innovativ” och “helt unik” eller att Dagens Media uppenbarligen publicerar pressreleaser rakt av. (originalartikeln: Aftonbladet lanserar deals-tjänst – Dagens Media)

 9. Det lönar sig att stå på sig: Upplevelse av Telias kundtjänst butik « Henrik Tornberg:

  En väldigt saklig redogörelse för hur svårt det är att få bra kundtjänst från Telia, såvida man inte har ett VIP-supportnummer. Det här är problemet med alla stora organisationer, och jag känner igen det. Telia borde vara ett och samma bolag, men har du gjort något i butik kan deras telefonkundtjänst nästan aldrig hjälpa dig. Det som är förvånande är den låga nivån på Telias kundtjänst – trots allt är Telia inte ett av lågprisbolagen och borde kunna hålla sig med en bättre kundtjänst.

 10. Den alldeles för generösa försäkringen – Ledare (Lib) – allehanda.se:

  Intressant om föräldraförsäkringen och hur generös den egentligen är i Sverige av den smarte @fredrikw

5 reaktioner till “Anmärkningsvärt 22 november”

 1. Böter för öppet homosexuella i Ryssland: http://www.dn.se/nyheter/varlden/homosexuella-hotas-med-ryska-boter

 2. The dissertation chapters should be perfectly composed by distinguished thesis service, when people want to present a writing talent. Thus, this is manifestly that you understand the right way to finish a superb issue referring to this topic. Thank you very much for distributing this.

Kommentarer inaktiverade.