Anmärkningsvärt 14 december

 1. Uppgift om attityder ”missvisande” – Dagens Medicin
  Det här är viktigt. De senaste dagarnas skriver om akutpersonalens inställning till misshandlade och våldtagna kvinnor baserar sig i bästa fall på en misstolkning, i sämsta på en ren lögn. Här ser vi vikten av att faktagranska och gå till källan och inte bara göra re-writes på andras historier.
 2. Vi hörs i Stockholm – Stockholmskällan
  Fyra hemlösa twittrar om sin vardag. Det här är ett utmärkt sätt att få inblick i hur hemlösa i Stockholm har det. Jag saknar en kvinna bland de twittrande, men i övrigt är det ett initativ som förhoppningsvis ger oss alla en mer human blick på hemlösa.
 3. Såna som uppträder under falsk identitet. Dom!
  Mycket bra av Nikke om falska identiteter, anonyma profiler och hur man avslöjar de förra.
 4. Dataföreningen Kompetens — Certifierad Social Media Manager
  Det här luktar datakörkort hela vägen. Jag tror att utbildningen i sig mycket väl kan vara bra (även om jag tror att utbildningen Interactive Communication på Berghs ger mer om man redan har marknadsföringskompetens, då målgruppen för denna kurs är för bred) men CERTIFIERING? Av Dataföreningen? I sociala medier? Det känns lite som att Fred Flinta skulle certifiera Jetsons.Jag tror att kursen i sig är nog så bra, men jag skulle aldrig anställa någon som framhöll ett certifikat  i sociala medier från Dataföreningen som en merit. Däremot skulle jag se positivt på någon som hade gått utbildningen och bara berättade om det.(Full disclosure: jag jobbar med både Berghs och Hyper Island)
 5. Att köpa en annan människas framtida liv | Veronica Svärd – Intersektionen
  Väldgit välskrivet av Veronica Svärt om Katrin Zytomierskas härdsmälta kring barnflickan Monika Rejczak. Det som är skrämmande är styrkan i Katrin Zytomierkas föreställning att hon har rätt.Det jag är förvånad över är att IKEA annonserar i samband med Katrin Zytomierskas blogg.UPPDATERING: Zytomierska har tagit bort sitt blogginlägg, och verkar förvånad över att det har fått konsekvenser. Synd för henne att internet aldrig glömmer.
 6. JMW Kommunikation » BEFRIAD ZON: Öppenhet 2.0?
  Det här är viktigt. Jag är en av dem som varit positiv till Ajour i början. Jag tar tillbaka det. Ajours icke-hantering av Damon Rastis bärsärkagång och att inse att det hänt förut gör att jag tappar förtroende för samtliga inblandade. Damon Rasti har jag inte haft mycket förtroende för till att börja med, Mymlan behåller mest förtroende för att hon var den enda som sa något i diskussionen. Emanuel Karlsten är den som tappar mest förtroende hos mig.Jag kommer fortsätta njuta av det innehåll Johan Hedberg kuraterar, av Jack Werners grottande i konstiga internetfenomen och av Mymlans genuina engagemang. Så länge det inte sker på Ajour – den sajten är numera bojkottad i min värld.
 7. Mallen möter Annika Lidne | Gate two
  @feffekaufmann är en person att hålla ögonen på. Han omskolar sig till kommunikatör i “nya medier” efter att ha jobbat i byggbranschen, och han visar på två egenskaper som jag gillar: nyfikenhet och genomförande. Tillsammans med klasskamraten @raolew har de en blogg där det intervjuar olika personer: dels för att lära sig, dels för att nätverka. Här är interjvun med Annika Lidne. (Full disclosure: Jag har också intervjuats av Feffe/Mallen)
 8. Niklas Hellgren: Gråt inte – klicka!
  Jag hade svårt för den krönika som Johan Hilton skrev i Expressen och här sätter Niklas Hellgren fingret på det jag hade svårt för.(Lustigt nog skrev Johan ner sina poänger i en, enligt honom själv, hastigt och stressigt formulerad Facebook-kommentar och där kunde jag plötsligt förstå honom.)
 9. 1 anledning till att jag blev arg när jag såg Ruben Östlunds film Play | Nöjesguiden
  Filmen Play har fått ganska många reaktioner. Det här tycker jag är riktigt bra skrivet, och för mig går det helt ihop med det Sakine skriver om hur välmenande antirasister går rasisternas ärenden
 10. Twingly – Twingly köper Bloggportalen av Aftonbladet – Mynewsdesk
  Det här är en riktigt bra nyhet för svenska bloggare. Bloggportalen var i början ett riktigt bra ställe, men de senaste åren har det dragits med problem till följd av bristande utveckling och underhåll. Twingly å sin sida är mästare på just bloggar och jag ser fram mot att få se hur de utvecklar Bloggportalen.

7 reaktioner till “Anmärkningsvärt 14 december”

 1. Moncler Outlet
  Cheap Moncler
  Moncler Jackets
  Moncler Down Vests Women
  Moncler Down Jackets Women

Kommentarer inaktiverade.