USA i bilder, pt 3

När jag ser vägen på sträckan Los Angeles – Las Vegas förstår jag varför amerikanska bilar har ”cruise control”. Landskapet förändras knappt, och man får leta efter detaljer som gör utsikten rolig.

David hade tagit på sig uppdraget att planera vår enda heldag i Las Vegas. Efter att har varvat ner framför vattenfallet på Wynn fick vi order om att infinna oss där klockan 10 nästa morgon.

Första aktiviteten var en helikoptertur med picnic i Grand Canyon.

Jag har sett Hooverdammen förut, jag har bara aldrig sett den från en helikopter. Fördelen med helikoptern är att den kan ta det lugnt och hovra ovanför ställen så att man verkligen får se dem. På bilden kan man också se den nya motorvägen och bron som byggs över passet.

Efter en halvtimmes helikoptertur kom vi fram till Grand Canyon. En annan fördel med helikopter just när det kommer till Grand Canyon är att flygplan inte kan komma speciellt nära. Flygplan får inte flyga nere i själva ravinen, och de kan definitivt inte landa där.

Vi landade på Hualapai-stammens territorium, en kilometer ner i ravinen.

Vår pilot var såklart den snyggaste av dem alla. Inte för att det säger så mycket, eftersom de andra var ”attractively challenged”, men söt var han.

Det enda som är mer civiliserat än att landa på Grand Canyons botten i helikopter är att stå och njuta av utsikten med ett glas champagne i handen. (Well, rent tekniskt var det ett plastglas, men civiliserat var det.)

När vi lyft igen och flög hemåt tog det inte många minuter innan vi såg snötäckta vidder. Det var en udda kontrast till hela dricka-champagne-i-solskenet-i-Grand-Canyon-grejen.

Vi var inte klara där. Efter att ha kommit hem och käkat en sen lunch och fräschat till oss drog vi till Ceasar’s Palace (inga muskulösa dörrvakter i romerska dräkter där – stor besvikelse) för att kolla på Bette Middler. Showen var fantastisk, och det finns två saker som gör att jag älskar henne än mer efter den:
Att hon lanserat en serie badprodukter som heter ”Bathhouse Betty”. Bette började sin karriär på badhusen i New York, och jag älskar att hon hyllar sitt (med amerikanska mått absolut inte rumsrena) ursprung.

Att hon i inledningen frågade ”where is my people?” för att få judarna att ropa och stoja, och sen frågade efter ”the gays” (”they travel in packs!”). Inga antaganden om att ingen ändå skulle våga ge sig till känna för att det ”kan vara känsligt”, ingen don’t ask, don’t tell-attityd.

Vi avslutade med att äta på Las Vegas bästa steak-restaurang. Snacka om att göra det bästa i Vegas.

(Förresten så såg jag att Anthony Cools bytt upp sig och numera kör sin hypnosshow på Paris, Paris. Endera dagen ska jag konvertera min video och lägga ut den på Youtube.)

Andra bloggares inlägg om , , , , ,

2 reaktioner till “USA i bilder, pt 3”

  1. @Rikenberg: c.p. då menar du cockpit eller? Jodå, det var bara att fotografera på. Tyvärr blev det lite reflektioner på vissa bilder, men överlag blev det rätt bra.

Kommentarer inaktiverade.