Tjuvlyssning och vardagsaktivism

Not straight
Min egentryckta t-shirt med nästan en stege (8, 9, 10, knekt, knekt). Det kan tyckas att det är att skriva folk på näsan att lägga till (NOT STRAIGHT) under men vissa saker behöver skrivas på näsan.

I måndags hade jag på mig min t-shirt med budskapet ”NOT STRAIGHT”. På väg hem efter att ha lett pass klev jag på tunnelbanan för att åka hemåt. Jag hade mina hörlurar i öronen och min iPhone i handen, men ingen musik på. Jag sätter mig på ett säte. På fyran bredvid sitter två killar, nånstans omkring 25, som antar att jag har musik på och inte hör vad de säger.

kille 1: Såg du vad som stod på hans t-shirt?
kille 2 : Ja …
kille 1: alltså att han vågar
kille 2: Men det är rätt praktiskt när han går ut och så
kille 1: Det som skrämmer mig är att han ser ut precis som vi!
kille 2: …
kille 1:  Tror du att han verkligen är det? Typ hundra procent?

Jag tänker ha på mig den tröjan oftare.

För några veckor sedan var jag på gymmet. Jag höll på att byta om inför ett Bodypump-pass. Omklädningsrummet är smalt och avlångt, med ingången på mitten. Skåp finns både till höger och till vänster om ingången. När jag är på väg ut kommer två killar in. Ena börjar gå mot sitt skåp till höger säger den ena ”men varför byter du om där? det där är ju homosidan”

Jag hade bara några minuter på mig och hade inte tid för pedagogiskt samtal. Men jag kunde inte heller låta det gå okommenterat. Jag stannade till nära honom och sa med rätt aggressiv röst: ”vad var det för sida sa du?”. Han kollade överraskat på mig och mumlade ”alltså jag skämtade bara”. Jag skakade på huvudet och gick ut.

Det finns fördelar med att vara bitig ibland.

8 reaktioner till “Tjuvlyssning och vardagsaktivism”

  1. Hahahahaha! Jag tror jag vill ha en sån tröja! Jag är ju lite bitig jag med och älskar sociala experiment. Om inte annat kan jag gån Funkis?

  2. Nasim: jag hoppas att vi snart är på samma ställe som i USA, där man kan ses som inhemsk oavsett ursprung. Du är det du identifierar dig som, liksom.
    Lukas: haha. Jag tänkte börja tillverka såna, du får en isf!
    Kurt: jag tror inte det, inte vad jag har fattat iaf. Det var bara hans sätt att uttrycka missnöje med att hans kompis inte valde samma sida som han själv gjorde, så uppfattade jag det hela

Kommentarer inaktiverade.