Önskelista

Monica: Alright. Phoebe?
Phoebe: Okay, okay. If I were omnipotent for a day, I would want, um, world peace, no more hunger, good things for the rain-forest…And bigger boobs!
Ross: Yeah, see.. you took mine. Chandler, what about you?
Chandler: Uh, if I were omnipotent for a day, I’d.. make myself omnipotent forever.
Rachel: See, there’s always one guy. ”If I had a wish, I’d wish for three more wishes.”
All: Hey Joey. Hi. Hey, buddy.
Monica: Hey, Joey, what would you do if you were omnipotent?
Joey: Probably kill myself!
Monica: ..Excuse me?
Joey: Hey, if Little Joey’s dead, then I got no reason to live!
Ross: Joey, uh- OMnipotent.
Joey: You are? Ross, I’m sorry..

– Vänner, S01E04, ”The one with George Stephanopoulos”

Drf på Teflonminne dattade mig. Här är sju saker jag önskar mig:

1. Att alla som inte är straighta skulle få en gloria under en vecka. Jag hör redan ljudet av när en miljon hakor träffar golvet. Visst skulle det innebära kris för många fans av herrfotboll, för amerikanska militären och för vissa religiösa församlingar, men det som inte dödar, härdar, right?

2. Att vi får kontakt med en utomjordisk civilisation. Jag tror att det är få saker som skulle få oss att sluta leta skillnader mellan ”raser” av människor och ena oss så mycket som vetskapen om att det finns något annat därute. Givet är att George junior skulle förolämpa skiten ur dem när han träffar dem i egenskap av ledare för ”the home of the free”, vilket skulle resultera i att de utplånade vår art – men hey, vi skulle vara jävligt enade på vägen dit.

3. Sex med Jake i omloppsbana. Inte helt omöjligt. Virgin Galactic har långt gångna planer på turistresor ut i rymden, och Jake och jag är ju redan semi-ihop. Sex i viktlöst tillstånd måste vara hur häftigt som helst. Officiellt har det inte förekommit, och är det sant är astronauter och kosmonauter gränslöst tråkiga. Skulle sex i noll g vara överreklamerat är sex med Jake alltid sex med Jake, så det är en vinst oavsett.

Okej, om jag skulle ta och lämna abstrakta ”Fred på jorden”-önskningar och ta det lite mer verklighetstroget:

4. Större lägenhet. Om du känner någon pensionär som vill flytta från sin tvåa i Gamla Stan för att hen inte orkar med trappor längre, och istället vill flytta till en lättskött, billig etta med stor balkong och badkar, nära grönområde och geriatriken på Danderyds Sjukhus så är jag öppen för bytesförslag. (Funkar även om tvåan ligger någon annanstans och innehavaren inte är pensionär.)

5. En belgian blue-variant av digital fotoram, aka en femtio tum stor OLED-skärm. OLED-skärmar är flat-teve med anorexia, bara några centimeter djupa. Att hänga en femtiotums OLED-skärm på väggen och använda den för att visa upp landskap eller tavlor efter humör skulle vara fantastiskt för mig som snabbt tröttnar på tavlor och bilder.

6. En tvättmaskin. Jag tvättar mer än en fembarnsfamilj. När 90 procent av tvätten utgörs av träningskläder, som har en tendens att inte lukta tårta, vore det skönt att kunna tvätta hemma när jag vill. Det innebär att jag måste ha en duschkabin också, eftersom badkaret behöver åka ut och det spelar ingen roll hur rena kläderna är om jag luktar apa.

7. Att kunna busvissla utan fingrar. Jag har tränat och tränat och det bästa jag kan få ut är lite spott och ett ljud som låter som en pytteliten, men mycket plågad, gnagare.

Andra bloggar om: , , ,

1 reaktion till “Önskelista”

  1. Jag vill också kunna busvissla utan fingrar! Min farsgubbe bemästrar denna teknik och jag är vansinnigt avundsjuk, såna färdigheter borde gå i arv!

Kommentarer inaktiverade.