Klonk! (fast lite köttigare)

Igår såg jag ”Hot Fuzz”, en film som är svår att kategorisera genremässigt. Brittisk meta-pastisch på snutfilmer ligger nära till hands, men det låter så sjukt avskräckande. Rullen är grymt sevärd. Tillsammans med Pans Labirynt är det den bästa film jag sett hittills i år på bio. Framför allt gillar jag de små antydningarna om ett förhållande mellan de två huvudpersonerna. Dessa antydningar skulle lätt kunnat göras till lätta poänger om straighta män i gaysituationer (tänk Chandler och Joey) men hamnar aldrig där. Fräscht!

För övrigt är det ett rätt gott betyg till Vodafone när deras nät används för att berätta exakt hur långt bort från civilisationen den lilla staden egentligen ligger. Typ ”inte ens Vodafone har täckning här, så långt ut är det!”

Hur som helst, innan filmen gick trailern för ”Zodiac”. Thriller (löst) baserad på en verklig mördare (som aldrig fångats) med min pojkvän Jake Gyllehaal i en av rollerna. Jag fick nästan spontan ägglossning när jag såg honom (tänk lite köttigt ”klonk!”) men sen kom jag på att jag inte har några äggstockar och dräglade lite i min godispåse istället.

Andra bloggar om: , ,