Jeans för fotbollslår

Min före detta kollega på gymmet, Christel, har vid ett par tillfällen utnämnt min rumpa till �fastaste häcken i Täby�, vilket är enormt smickrande. Jag är rätt nöjd med mina fotbollslår och min fasta häck, men det finns en aning smolk i min bägare. Smolket stavas ”att hitta byxor och kalsonger”.

Bästaste bästa Maria är tillbaka i Sverige på blixtvisit, och vi spenderade halva fredagen på shopping. Jag behövde lite sobrare kontorskläder utan att det blir kostym, och Maria tände på alla fyra. Hon utnämnde sig direkt till min stylist och pekade på saker jag skulle prova. Efter en dryg timma hade jag utökat min garderob med två skjortor, en manchesterkavaj, pullover och gubbkeps.

Byxorna däremot, blev svårare. Jeansmodet just nu är ganska smalt, vilket ställer till problem. Jag provade sju olika modeller som alla skulle vara ”rätt rymliga i låren” medan Maria sa ”gå bort en bit”, ”vänd dig om” och ”jag är skeptisk”. Det var jag också; 506:orna funkade inte ens när jag gick upp till 34 i midja, likaså var det med tre andra spridda modeller. Tvätten på jeansen satte också vissa begränsningar, eftersom jag var ute efter en mörk tvätt. En positiv överraskning var att Levi’s har uppdaterat sin 501-modell och gjort den rymligare i låren. 509:orna är också sobra, bredare i låren utan att vara baggy. Alltså: har du också breda lår och problem med att hitta rätt jeans, kolla in Levi’s 501 och 509. Även Levi’s Blue (modell 5000) i ”greyed out”, som innehåller 26 procent av ett mer flexibelt material, passar oss med grova lår och fungerar utmärkt på såväl krogen som på ett kundmöte.

Därutöver finns också Levi’s Engineered-modeller, men de känns aningens mer ”leisure” än ”business”. Dessutom hade modellen jag provade igår lock på bakfickorna, sänkte totalbetyget till ”inte värda att köpa”.

Andra bloggar om: , , ,

17 reaktioner till “Jeans för fotbollslår”

 1. Aqurette: hehe, nej nej. Det var inte alls det jag menade. Jag har ett inlägg om kallingar på G också. Det handlar även där om lårens omfång. Jag ska bara fixa bilderna som skall med i det!

 2. Aqurette: hehe, nej nej. Det var inte alls det jag menade. Jag har ett inlägg om kallingar på G också. Det handlar även där om lårens omfång. Jag ska bara fixa bilderna som skall med i det!

 3. Alltså. ?Lock? på bakfickorna är the shit. Iaf om man som jag behöver fylla ut för att det ska bli nåt. Haha.

 4. Mer Levis alltså, tackar för tipset. Jag köpte senast ett pa Replay, med de är oomkullrunkeligen mer leisure än business. De går dock utmärkt att dansa i, trots låromfång :-)
  Bilder till kalsonginlägg? Akta dig så vi inte dånar :-P

 5. Mer Levis alltså, tackar för tipset. Jag köpte senast ett pa Replay, med de är oomkullrunkeligen mer leisure än business. De går dock utmärkt att dansa i, trots låromfång :-)
  Bilder till kalsonginlägg? Akta dig så vi inte dånar :-P

 6. Dexo: jag skulle ha köpt dem om de var för ”leisure”, men jeansen var mörkmörkblå, och sömmarna på fickorna vita, så det syntes jäkligt bra. Inte så ”business” alltså. Det var Engineered, min favoritmodell, dessutom.

  Calle och Aronson: nu ska vi inte göra Snakes on a Plane av det här. Det är alltså inte bilder på mig :-)

 7. Dexo: jag skulle ha köpt dem om de var för ”leisure”, men jeansen var mörkmörkblå, och sömmarna på fickorna vita, så det syntes jäkligt bra. Inte så ”business” alltså. Det var Engineered, min favoritmodell, dessutom.

  Calle och Aronson: nu ska vi inte göra Snakes on a Plane av det här. Det är alltså inte bilder på mig :-)

 8. Har samma problem, vilka Levi’s e bäst med ”stora lår” alltså ja tycker nästan att engineered modellerna e bäst… vad tycker du ?

 9. Har samma problem, vilka Levi’s e bäst med ”stora lår” alltså ja tycker nästan att engineered modellerna e bäst… vad tycker du ?

Kommentarer inaktiverade.