Jag behöver din hjälp

Jag ska ge mig ut på mitt livs hittills största äventyr och jag vill be dig som känner mig, digitalt eller analogt, om tre minuter av din tid.

Jag brukar göra något läskigt med jämna mellanrum. Något som ger mig perspektiv på tillvaron och påminner mig om att den enda som står i vägen för att vara vad och vem jag vill, är jag själv. Jag har länge klassat mitt första fallskärmshopp (och många av de som följde) som det läskigaste, men jag har tagit ett beslut som jag tror toppar det.

För tre månader sedan hade jag svarat ”näe!” på frågan om jag skulle sluta på Björn Borg. Sen hände livet. Jag träffade Mike.

Lång historia kort: jag och Mike har nu tre alternativ.

 1. Vi är ifrån varandra ett år
 2. Mike slutar på sitt jobb och flyttar till Sverige
 3. Jag slutar på mitt jobb och
  1. spenderar ett år på resande fot, med frekventa besök i Cleveland
  2. skaffar ett jobb hos en arbetsgivare som kan sponsra ett arbetsvisum

Konsekvensen av alternativ 1 är att vår relation inte får utrymme att växa. Ingen av oss är beredd att välja det. Konsekvensen av alternativ 2 är att Mike, som investerat tid i en karriär, slutar något år innan han får en befordran han har jobbat för. Att säga upp mig är ett stort steg, men karriärsmässigt förlorar jag mindre än Mike gör. Därför är alternativ 3a eller 3b det scenario vi väljer. Egentligen var 3b inte ens ett alternativ tills jag såg Björn Alberts twittra ut länken till tjänsten på Mag+. Beskrivningen av den tjänsten är en perfekt beskrivning av min kompetens och det jag gör bäst och brinner för. Jag hoppas kunna övertyga Björn och gänget på Mag+ att välja mig och stationera mig i New York. Och det är här jag behöver din hjälp. För jag kan säga att jag är bra på att engagera folk och att skapa innehåll och allt annat, men budskapet kommer att bli så mycket starkare om jag får dig som referens. Så om du har följt mig ett tag, i bloggen, på Instagram, på Facebook, Twitter eller någon annanstans, oavsett anledning, och har lust att rekommendera mig så skulle jag bli mycket tacksam. Det behöver inte vara mer än ett ”jag har följt Micke och tycker att han passar för tjänsten” eller någon annat. Vill du hjälpa till kan du göra det så här:

 • Twittra en kommentar till @bjornalberts (du får gärna lägga till mig i tweeten så jag kan samla ihop alla tweets sen)
 • Kommentera på detta blogginlägg. Jag ber Björn kolla kommentarerna här.
 • Maila Björn på bjorn@magplus.com (med eller utan CC till mig)
 • Be andra som du vet känner mig, men som kanske inte nåtts av budskapet, att hjälpa till.
Nedan är min, med traditionella mått okonventionella men passande, ansökan till tjänsten:

Oavsett vad som händer har 2012 ett gäng äventyr med sig i bagaget för min del, och jag lovar att du kommer att kunna följa dem här.

52 reaktioner till “Jag behöver din hjälp”

 1. Lycka till Micke, både med jobbet och kärleken! 

  Jag tror inte att Björn kommer kunna motstå att anställa dig efter det här inlägget! Du har allt de letar efter och mer!

 2. Björn, det finns ingen jag ser mer upp till än Micke. Om du inte anställer honom gör du ett stort misstag! He knows his shit!

  Och Micke, stort lycka till med kärleken!

 3. Om det inte vore för att jag har jobb och man och skit skulle jag snacka ner dig och försöka söka tjänsten själv.

  När det nu inte går tror jag att Micke skulle passa ypperligt för den här tjänsten.

 4. Heja Micke! Bara sättet du gör den här ansökan på och hur du engagerar ditt nätverk i att rekommendera dig borde göra att Björn förstår vilken perfekt människa du vore för tjänsten. Det finns nog ingen blogg som är så bra skriven som din. Björn, har du inte läst bloggen så har du en hel del fenomenal läsning framför dig!

 5. Recently started following you on Instagram and Twitter because of mutual friends (all from Hyper Island, a school I ironically never went to). Only then I recognised your name from the Björn Borg Facebook incident’. I remember the great sense of humor displayed when you ran a BB campaign and the entries got removed because of so called ’pornographic content’ (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150122975909597&set=a.152820569596.116575.146418154596&comments). Thought the way you handled it great. Björn, hire him now you can!

 6. Stort lycka till med planerna! Tjänstebeskrivningen hos Mag+ verkar ju som klippt och skuren för dig!

 7. Jag önskar bara det bästa av ditt jobb och du blir mest produktiv när både ditt hjärta och hjärna finns på samma ställe. Så otroligt kreativ och nytänkande som du är, så känner jag ingen annan som är mer lämplig för det här jobbet än just du, =)

  Håller tummarna att du får dina drömmar uppfyllda!

 8. ”Jag bru­kar göra något läs­kigt med jämna mel­lan­rum. Något som ger mig per­spek­tiv på till­va­ron och påmin­ner mig om att den enda som står i vägen för att vara vad och vem jag vill, är jag själv.” Jag är väldigt glad att följa dig Micke i alla kanaler. Du sticker ut med skärpa, kompetens och värme. Den som anställer dig = lycklig! Stort lycka till med kärlek, jobb och flytt. Och Björn… du vet vad du ska göra! ;) 

 9. Jag kan inte tänka mig någon bättre lämpad för jobbet än fina fina Micke. ANSTÄLL NU!

 10. Om du nu drar så vill jag att du ska veta attt du är min digitala förälskelse i swe, men jag önskar dig all lycka i allt du tar dig för. Förhoppningsvis är du hemma i sverige  med en ring på fingret om ett tag ,eller iaf en snubbe som respekterar dig som du är.

 11. Tjänsten låter helt fantastiskt – och det jag har sett av dig tycker jag gör att du matchar alldeles ypperligt. Erfaren, driven, engagerad, kreativ och med ett stort patos. Hoppas att mag+ gör samma bedömning! Lycka till med kärleken och livet i USA också! :)

 12. Det är som att jobbannonsen är skriven med Micke i åtanke. Men Micke kan lägga till många fler punkter under ”Skills & Profile” som t.ex.:

  – Very intelligent.
  – Has a huge network with followers, supporters and peers.
  – Considers digital and social media not a work but a lifestyle that is worth living to its fullest.

  Att inte anställa Micke skulle vara ett gigantiskt misstag.

 13. Alla borde ffå en chans att förverkliga en dröm, jag tycker att micke skulle passa utmärkt för den här tjänsten. Ge honom chansen!

 14. Klart Björn ska anställa Micke! Micke är superengagerad, kunnig och en väldigt trevlig kille! Titta bara på filmen från Brit Stakstons boksläpp: http://bambuser.com/channel/Britstakston27/broadcast/2005130

  Lycka till med både jobb och kärlek!

 15. Annonsen är en beskrivning av den Micke jag lärt känna via bloggen, twitter, instagram mm. Varm, rolig och engagerad dessutom. Verkar brinna för det han gör. Mag+ ni gör ett kap om ni väljer Micke.

 16. Micke! Jag följer din blogg och dina tweets för att du är klok, streetsmart och sympatisk. Hoppas nu att dina erfarenheter och din ansökan innebär att du får jobbet på Mag+.

  All lycka med både jobb och kärlek!

 17. Som utlandssvensk boendes i Brasilien tar jag del av ganska många bloggare som finns i Sverige men jag vill nog påstå att den som ger mig det störta utbytet är Mickes blogg som tar upp allt från kärlek till teknik. Jag har aldrig träffat honom själv men det känns som om vi är vänner sedan en längre tid.
  Han har en oerhörd förmåga att på ett enkelt sätt förklara tekniska saker som för andra skulle ta evigheter.

  Önskar Micke ett underbart äventyr!

  Ps. Han pas­sar för tjäns­ten. Ds.

  Micke J
  Brasilien

 18. Fint!
  Det här kommer att bli bra för alla inblandade.
  Win-Win.
  Kärlek.

  Kram
  // Frank

 19. Tjohooo härligt! All lycka med kärlek, liv, jobb och allt. Om Mag+ missar tillfället att anställa dig så kommer du inte att ha några problem att hitta något annat. Hurra!

 20. Björn, jag har både jobbat och umgåtts med Micke i flera år och han är en SUPERSTAR! Mitt enda problem just nu är att det egentligen är NI som borde försöka få oss att övertyga HONOM.

 21. Dear Björn (and others at Mag+),
  I have had the pleasure of having Micke in my wide network of social media professionals for a couple of years and I have always appreciated his input in social media issues and discussions. Micke is the type of person who can be generous with his skills, simply because he knows what he’s talking about and he is clearly passionate about his work. I would love to get the opportunity to work with Micke, and hope you will, too.
  Best,
  Kristin (strategist at digital agency Good Old and organizer of Sweden Social Web Camp, Sweden’s largest unconference on the social web)

 22. Björn,
  Micke ÄR perfekt för detta jobb. Har jobbat med honom (1999-2001) och skulle gärna jobba med honom igen. Följer honom av och till via sociala medier sedan länge.

  Micke,
  Lycka till med kärlek och jobb! OM det nu inte skulle gå bra med just detta jobb, så kommer du inte att ha några problem att hitta ett annat.

 23. Utöver alla de andra lovorden (som jag också instämmer i) har jag ytterligare ett positivt ord om Micke som jag fått fram genom att följa honom i diverse digitala sammanhang; integritet. 

 24. Björn, det är inte många som får mig att stanna upp i flödet, som sticker ut från bruset men det har du en person här som gör. Jag har jobbat med att skapa innehåll online sedan 1998, jag har träffat, läst, lyssnat och pratat med massor av folk som anses visionära, kreativa eller inflytelserika. Inte alla har varit det, långt ifrån. Du är en. Micke är en annan. Tillsammans kommer ni utföra riktigt spännande saker, det ser jag fram emot.
  /Mårre

 25. Jag har haft förmånen att ha kontakt med Micke i olika kanaler under några år nu och det är få människor som imponerat på mig med sina breda kunskaper, stora engagemang och uppriktiga åsikter i allt från stort till smått. Anställ honom om Ni vet vad som är bäst för Er!

 26. Hej Björn. Jag försökte en gång få en kund att rekrytera Micke. De rekryterade inte Micke och jag har inte kunden kvar. Jag saknar inte kunden, och jag tror inte att Micke saknar den anställningen heller, men jag hade väldigt, väldigt gärna velat jobba med Micke. Nu hoppas, önskar och tror jag att ni på Mag+ får den möjligheten!

  Lycka till Micke, med både jobb och kärlek!

 27. Efter en tung kväll på ett äldreboende gör det kroppen gott att läsa ett sådan här inlägg. Det är den här typen av handlingar som ska premieras hela vägen ut. Rakt över till andra sidan. Handlingskraft och viljan att förändra är något att ta vara på och vi vet alla att det svåraste att förändra är sin egen situation. Klarar man det så är önskade handlingar man utför på arbetstid en baggis… Och att säga upp sig från en fast tjänst, i turbulenta tider, för att följa en intre uppmaning och kärlek är fan strångt. 

  Jag ”känner” dig inte Micke annat än de kontakter vi haft via www (och det jag läst) och vet att vi inte alltid vart på samma våglängd.  Dock det är uppenbart att du har en hel del innanför pannbenet sett till yrkeskunskap. Och en handling som den här, som gör att tom lilla jag sitter och skriver en kommentar, visar på att det även finns en del innanför bröstet på dig och definitivt i magen. 

  Björn. Du lär få en hel del ansökningar men du bör definitivt lägga Mickes papper långt upp i högen. För vissa personer kanske ert utannonserade jobb bara är ett ”jobb” men här kan ni göra så mycket mer. Ni kan både få en uppenbart grym person sett till kunskap, som dessutom har ”guts” (vilket är ack så jävla bra att ha i business och få förunnat att ha) och som grädde på moset kan ni vara det fundamenta som kanske och förhoppningsvis är grunden till den här mannens fortsatta lyckliga liv. Är övertygad om att det är något som både du och dina kamrater på jobbet vill ha på sitt samvete. Karma är ett vackert ting. 

  Och avslutningsvis kan jag bara säga lycka till och att jag håller tummarna hårt. Må låta som att jag slår trumman för hårt men tycker hela handlingen och spelet runtkring är riktigt riktigt vackert. Det är precis så här det ska vara, och det är det här omvärlden ska döma efter.

 28. De kan omöjligt hitta någon som passar bättre för denna tjänst än vad du gör! 

  Lycka till! =o)

 29. Jag kan nog inte tänka mig någon mer lämpad för detta jobb än Micke, som är för mig personligen en av de få som kan titulera sig som expert på internet- och social media i Sverige. Allt från hans direktsända, självutlämnande kampanj mot FRA-lagen till hans nuvarande (snart före detta) jobb på Björn Borg har haft en påverkan på vad jag anser om såväl företag som offentliga aktörer, vilka jag stödjer med mina röster och mina pengar. Björn, du har tur om du lyckas få honom till denna tjänst! 

 30. Björn, om du letar efter en inspirerande och väldigt bra person så är det inget tvivel om saken att det är Micke som du ska anställa!

 31. du är en av de mest kreativa, kunniga och drivna människor jag vet. Björn drar en sån sjukt stor vinstlott om han anställer dig. stort lycka till, micke! 

 32. Nu är jag förmodligen lite sent ute, men ja jag kan rekommendera dig Micke och önskar dig lycka till!

 33.  Jag har nätkänt dig i mer än 5 år nu och inspireras ofta av att du är så energifylld, orädd, en utpräglad doer och uppvisar en perfekt balans mellan åsikt och känsla. Lycka till, kram!

 34. Micke, du är en fantastisk person! Att våga släppa taget om ett liv (fysiskt) i Sverige är starkt, att våga kärleken – DET  är mod! 

  Jag kan knappast tänka mig någon mer kvalificerad till Mag+, tjäntsten, och måtte Björn Alberts förstå detta också :)

 35. Kanske sist av alla sladdar jag in. Jag träffade Micke under IT-branschens glada dagar i slutet av 1990-talet. Vi sågs på en e-postlista för människor som arbetade i it-svängen, en lista där högt blandades med lågt och där det stundtals var allt annat än symptatska debatter. Flera av de tongivande på listan hade åsikter som gick stick i stäv med mina, men det var inte alltid jag orkade debattera med dem. Och det var också där någonstans i bruset som jag upptäckte Micke – först som en person som i skrift kunde debattera, argumentera och diskutera på ett ett sakligt sätt och utan att håna eller slå under bältet. Jag gillade vad jag såg, vad bokstäverna formade och jag imponerades av att han kunde behålla sitt lugn i situationer där jag för länge sedan dragit långfinger eller valt att lägga min energi på annat. Under åren träffade jag också Micke IRL och insåg att han även är en sympatisk och social  person även utanför den skrivna kommunikationen. Nu har jag sedan länge lämnat IT-svängen. Jag har inte Twitter, läser uppenbarligen det här inlägget flera dagar efter alla andra och har krasst ingen att säga ved det gäller Mickes skills när det gäller sociala medier. Jag träfar inte heller Micke så ofta nu för tiden, vi springer mest på varandra på Pride, kramas och snackar en stund. Men ändå – trots att våra möten är få och att den största delen av kommunikationen sker via Facebook  – så finns den där känslan av att känna en bra person kvar. Känslan som sitter i magen. Känslan av stolthet av att känna Micke när han spelat in en fantastisk fin film till Det blir bättre – en film som jag vet hade betytt mycket för mig och mina vänner om den funnits när vi var unga. En film som jag vet kommer hjälpa tonåringar som ser den och en film som kanske kan hjälpa någon av mina barn eller deras vänner i framtiden. Och det kanske är det som på bästa sätt visar hur lämpad Micke är för jobbet – att han kan kombinera engagemang och drivkraft med socialt patos och få ett otroligt genomslag genom sociala medier.

  Lycka till Micke, du är värd all lycklig kärlek du kan få! Hoppas det här jobbet blir ditt så du kan få dela livet med mannen du älskar. Kramen! /jkl ps – jag satsar på at slagga på din soffa som tack när jag kommer till NY framöver ;)

 36. Lycka  till Micke, klart att  du skall ha jobbet! Har följt dig tror jag i nästan två år och tycker att du har väldigt bra egenskaper och kan gott rekommendera dig. Kärlek är aldrig lätt att hitta, när man väl gör det skall man följa sitt hjärta. Än en gång stort lycka till! Ser fram mot att fortsätta följa dig på nätet! ;)

 37. Med Mickes erfarenhet och engagemang är han det självklara valet för mag+!

  Hjärtat ljuger aldrig. All lycka till er!

 38. Med den erfarenhet och engagemang du har Micke är tjänsten och utmaningen på mag+ som skapt för dig!

  Hjärtat ljuger aldrig. Önskar er all lycka!

 39. När jag såg att du Micke skulle ge dig ut på äventyr så tänkte jag två saker omedelbart, det ena strax före det andra.
  1-Han har bestämt sig för att sluta på Björn Borg.
  2-Jag anställer honom direkt!

  Nu verkar ju inte Göteborg vara ett alternativ, så jag önskar dig lycka till, förhoppningsvis på Magplus. Som jag känner dig från blogg, fb och twitter hade du funkat bra där.

  Peace!
  Mathias

 40. Hej Björn, Jag har känt, följt, läst och jobbat med Micke i olika omgångar sedan 2003, och jag kan intyga att han är precis den ni söker till det här jobbet. Han har förmågan att skapa medieinnehåll som på en och samma gång är väl tänkt, väl uttryckt, personligt tilltalande, roligt och allvarligt. Han lyckas också färga innehållet med sin egen varma, avslappnade, välkomnande personlighet som får mottagaren att känna sig väl till mods och vilja läsa/se/höra mer – man vill hänga i Mickes digitala vardagsrum, oavsett vad han kommunicerar om. Detta i kombination med hans stora tekniska kunnande och innovativa tänkande gör att han är en önskedröm för ett företag som vill skaffa sig en guldposition i sociala medier. 

Kommentarer inaktiverade.