Gay New Year!

Det är nyårsafton. Om några timmar inträffar kalenderns motsvarighet till avlatsbrev, när en ny vecka, en ny månad och ett nytt år inträffar på samma dag. För alla som ska påbörja sitt nya liv med regelbunden träning och nyttig mat, och alla som ska avsluta sitt gamla liv med rökning eller snusande är såna här dagar nästintill magiska. I alla fall i två veckor framöver, när löftena gradvis överges och man faller tillbaka i de gamla spåren, svärandes över sin egen dåliga karaktär och stärkt av löftet att i alla börja träna framåt våren för att komma i form till beach 2007.

Ikväll ska jag äta middag hos David och Thomas, och till middagen ska vi ha med oss varsin iPod med kvällens spellista, och en sammanfattning av gayåret 2006.

1. Årets (gay) film
Skulle kategorin ha varit ”Årets bästa film” så hade svaret varit ”Brokeback Mountain”. Nu handlar det om vilken film som var mest gay i år, och det är såklart ”Djävulen bär Prada”. Den är gay på nivån ”duett mellan Madonna och George Michael”.

2. Årets (gay) matupplevelse
Det finns bara två kandidater till årets matupplevelse, och det är avsmakningsmenyn på Gondolen i Stockholm, och middagen på Tangerine i San Francisco. Vilken är mer gay?
Servis: i Stockholm en torr snubbe som först inte ens presenterade vinerna, och när han blev ombedd att göra det pratade till den äldsta i sällskapet. I San Francisco en gay servitör som dansade elegant på den rakbladsvassa eggen mellan roligt personlig och jobbigt bekräftelsebehov. Gondolen – Tangerine 0 -1.

Läge: Slussen, Stockholm vs Castro, San Francisco. Gondolen – Tangerine 0 – 2.

Mat & dryck: Gondolen hade suveränt god mat i små portioner med viner som passade maten som Jake Gyllenhaal passar i min säng. Tangerine hade cocktail gjord på champagne, färska hallon och Koreansk vodka. Gondolen – Tangerine 0 – 3, och Tangerine vinner på knock out.

3. Årets (gay) resupplevelse
Jag har bara gjort en enda längre resa i år, men som tur är blev den gay gay gay. Att uppträda på scen i Las Vegas, att flörta med glassförsäljaren på Fisherman’s Wharf i San Francisco och att gå på shoppingstråt på Rodeo Drive och flörta med säljaren i en Gucci-butik är definitionen av gay. Eller borde vara. Således är vinnaren ”Road trip, USA”.

4. Årets (gay) utekväll
Det här är den sorgligaste kategorin. Hade jag inte haft kvällen i London med gay trashklubb på The Ghetto så hade jag blivit tvungen att svara ”förrgår” eftersom jag då i alla fall var ute på två ställen: Torget och Lino. Om jag trodde på nyårslöften så skulle jag lova att gå ut mer nästa år.

5. Årets (gay) viktigaste händelse i Sverige
Valet, eller ”Den rosa alliansen som gjorde Sverige bögblått”. Resebyrån Ving deklarerar att ”Orange is the new pink”. De blå partierna bildar en allians som får färgen orange, och vinner följaktligen valet, precis som Telenor förutsåg i sin kampanj ”Allt rött blir bögblått”. Det hela är orkestrerat av böglobbyn, som sedan också kommer ut i riksteve.

6. Årets (gay) viktigaste händelse utomlands
Amerikansk konservativ, homofördömande pastor avslöjas med snoppen i amfetaminburken handen i kakburken när det visar sig att han regelbundet köpt sex och metaamfetamin av en man. Under sin första tid som pastor brukade han besöka gaybarer för att rädda själarna hos de syndare som frekventerade sådana etablissemang. I ljuset av det här antar jag att hans predikan bestod av praktiska övningar på hur man inte skulle göra om man ville komma till himlen.

7. Årets (gay) trend
Bloggande. David, Oswald, Ellen, Charlie, Aronson, Fredrik, Honkenponken, Kim, Freddi, Roger, Robin, Mats, Pojkfröken, Tobias, Rexxie, Right Said Fred och jag vet inte hur många till. Jag räknar med att inom en snar tid få se ”Blogging is gay” på What’s gay today?

8. Årets (gay) viktigaste personliga händelse
När jag antog mitt alter-ego som åsiktstorped den 24 januari.

9. Årets (gay) ”moment”
Okej. Gay ska vara glättigt, men det går inte att sammanfatta 2006 ur ett gayperspektiv och missa det som blev en stor milstolpe i mitt liv som homosexuell. Alltså lämnar jag glättigheten och låter årets (gay) moment vara första gången jag såg en film på riktigt.

Älsklingar, jag hoppas nästa år blir det bästa, mesta och roligaste i våra liv hittills. Och jag hoppas nyårsafton den här gången för med sig mer sex än förra gången, då det ju blev noll sex.

Andra bloggar om: , , ,

12 reaktioner till “Gay New Year!”

  1. AI: Jag insåg det precis sekunden efter att jag tryckt på knappen. Det är bara 2 januari, och det tar tid att vänja sig. Härmed utser jag den första veckan i januari till ”fjol-limbo”. ”Förra året” respektive ”nästa år” blir således flytande uttryck som tappar det mesta av sin mening. Kul att du är tillbaka förresten!

  2. AI: Jag insåg det precis sekunden efter att jag tryckt på knappen. Det är bara 2 januari, och det tar tid att vänja sig. Härmed utser jag den första veckan i januari till ”fjol-limbo”. ”Förra året” respektive ”nästa år” blir således flytande uttryck som tappar det mesta av sin mening. Kul att du är tillbaka förresten!

  3. AI: Jag insåg det precis sekunden efter att jag tryckt på knappen. Det är bara 2 januari, och det tar tid att vänja sig. Härmed utser jag den första veckan i januari till ”fjol-limbo”. ”Förra året” respektive ”nästa år” blir således flytande uttryck som tappar det mesta av sin mening. Kul att du är tillbaka förresten!

Kommentarer inaktiverade.