En oväntad uppföljare

Lördagkväll i Prideparken. Darren Hayes gick loss på scenen och jag själv var på väg mot toaletterna när jag skymtade ett ansikte som var bekant. Jag gick vidare och försökte minnas var jag sett det där snygga blonda rufset förut, när det plötsligt slog mig: var inte det där killen från en flirt, två cheesecakes och ett brunnslock? Jag stannade till och såg mig omkring, men det var för sent. Han hade redan försvunnit i myllret.

På vägen tillbaka såg jag honom igen, den här gången stod han och pratade med två andra personer intill ståndet som sålde laktritsremmar. Jag tänkte att jag måste ta reda på om det är samma kille, så jag gick fram och sa ”Ursäkta, heter du Freddie?”. Han såg förvånad när en person han inte kände igen kunde hans namn, och förvåningen blev större när jag frågade om han hade jobbat på caf�t som låg på en parallellgata till Drottninggatan. Jag var trött och avslagen, och insåg att att det skulle bli svårt att berätta vad det hela gick ut på på ett enkelt och sammanhängande sätt. Jag gjorde mig redo att gå med en ”äh, det var inget”-kommentar när han sa ”Men du kan ju inte säga sådär och sedan dra”. Och det kunde jag ju egentligen inte.

Så jag berättade historien i grova drag. Det visade sig att han aldrig fått det där vykortet. Jag tog hans e-postadress och lovade att skicka länken till historien han helt ovetandes inspirerat. Medan jag gick därifrån utspelades en Sliding Doors-historia i mitt huvud. Jag hoppas att de fick ihop det i parallelluniversumet där vykortet nådde fram.

Andra bloggar om: ,

7 reaktioner till “En oväntad uppföljare”

 1. Åh, jag blir så rörd. Sånt här är romantik på hög nivå. Även om ni inte gifter er och får tre barn, är det ju verkligen läge för att ni kommer att ses igen och kanske inleder en relation. Jag menar, blir han inte tagen av din berättelse, är hans hjärta gjort av sten, och det är det säkert inte…

  Det måste ju nästan vara meningen.

  Kul! Grattis! Jag önskar dig (er) all lycka till.

  PS. Men kunde du aldrig gå tillbka till caf?t och kolla in honom? Eller var du rädd att han ratat kortet…?

 2. En uppföljare: Han gillade historien, och flirten var inte ensidig, men han har pojkvän. Jaja, vad är en bal på slottet?

 3. En uppföljare: Han gillade historien, och flirten var inte ensidig, men han har pojkvän. Jaja, vad är en bal på slottet?

 4. Hej M!
  Åh va jag tycker om ditt sätt att skriva. Dessutom finns du med på bloggbild från Robins fest, hoppas det är ok. Vi ses! Kram

 5. Hej M!
  Åh va jag tycker om ditt sätt att skriva. Dessutom finns du med på bloggbild från Robins fest, hoppas det är ok. Vi ses! Kram

 6. Jag har skrivit en hel novell där Freddy inspirerade mig till en av karaktärerna *skrattar* Har länge undrat var han blev av sen, efter Mojo.
  Lustigt att han inspirerat så många, men han var verkligen genomtrevlig och fin att titta på.

 7. Jag har skrivit en hel novell där Freddy inspirerade mig till en av karaktärerna *skrattar* Har länge undrat var han blev av sen, efter Mojo.
  Lustigt att han inspirerat så många, men han var verkligen genomtrevlig och fin att titta på.

Kommentarer inaktiverade.