Alla grabbar jag vill ligga med

Det är ett tydligt tecken på att jag har kollat för mycket på ”Vänner” när det i min vardag har börjat dyka upp ögonblick jag refererar till som ”Vännerögonblick”. Eller ännu värre, min hjärna kommenterar händelser runt omkring mig genom att spela upp korta Vänner-sekvenser, ungefär som i den där teveserien om killen som var uppväxt framför teven. (Älskade Dumburk eller Popkultursjunkien vet nog vilken serie jag menar)

Veckans Vänner-moment kommer från avsnittet ”The one the morning after”. Rachel får reda på att Ross varit otrogen och de har stor fight i Rachels och Monicas lägenhet. Joey, Chandler, Monica och Phoebe sitter i Monicas rum och vågar inte gå ut.

Joey: You think I need a new walk?
Chandler: What?
Joey: Well y’know, I’ve been walking the same way since high school. Y’know, y’know how some guys they walk into a room and everybody takes notice. I think I need a ’take notice’ walk.
Chandler: Are you actually saying these words?

Framåt slutet av avsnittet, när det är sent på natten, är de redo att smyga ut:

Phoebe: They’ve been quiet for a long time.
Joey: Maybe she killed him?
Chandler: Let’s go. Is that your new walk?
Joey: No, I really have to pee.

I lördags, när jag och Wille var på väg mellan Torget och Lino:

Jag: Jag fick höra att jag går kaxigt.
Wille: Vadå?
Jag: En barndomskompis kände igen mig på långt håll på grund av mitt sätt att gå. Det är likadant som när jag var tonåring. Jag har hört det där med kaxigheten av flera personer, ända sen jag var typ 17.
Wille: Har du?
Jag: Ja. Jag fattar inte. Jag försöker ju inte gå runt och spänna mig. Jag är inte speciellt kaxig heller. Tycker du jag går kaxigt?
Wille: Kaxigt? Jag skulle säga att din gångstil är mer kåt än kaxig.

Jag hade en teori om att gångstilen var något jag plockat upp under min uppväxt i hooden. Gick man självsäkert var det mindre troligt att någon började jiddra med en. Jag vet inte var en teori bakom en kåt gångstil skulle vara.

Apropå kåt, idag läste jag om felhörningar på Hannas lillla blogg och hittade mitt soundtrack som ska spelas när jag typ ska upp och ta emot typ Guldpalmer, Nobelpris eller andra hedersutmärkelser: Petters ”Så klart”. Men textraden ska ändras permanent till felhörningen ”Alla grabbar jag vill ligga med (så klart!)”

Andra bloggar om: , , ,

5 reaktioner till “Alla grabbar jag vill ligga med”

  1. Johan Hilton tyckte att jag lät kåt när jag satt i samma radiostudio som Alex Schulman. Det var hemskt egendomligt sagt av honom tycker jag.

  2. Dexo: Rusiak? Jag skulle inte heller banga.

    Gangster: Kåt blick? Haha. Det slår kåt gångstil.

    Roger: Det kanske var Johan som var kåt på Alex och projicerade?

Kommentarer inaktiverade.