Alanis hade fel: It didn’t blow up in my face

2008 stavades frihet. Det var det bästa året hittills i mitt liv, och jag har anledning att misstänka att 2009 kommer att bli ännu bättre.

Januari
Jag började sluta trygghetsknarka. Jag sa upp mig från ett jobb jag inte var kompatibel med, utan att ha något annat påskrivet. Känslan av frihet var påtaglig.

Februari
Jag började på det bästa jobb jag någonsin haft.
Jag köpte årets snyggaste sneakers, som nästan behöll sin titel hela året. Det vill säga, ända tills jag åkte till USA och kom hem med tre par som alla lätt kunde göra anspråk på samma titel.

Mars
Jag upptäckte Sirap (brunschstället, inte den söta kryddan), och träffade Mr. O (där dock kallad mr. M) på samma dag, utan att veta att jag ett halvår senare skulle ha en första dejt med mr O på just Sirap. Livets regi, någon?

April
Jag fick en av de bästa komplimanger jag hittills fått: multi-spontan, jag hade årets värsta karatefylla.

Jag inledde den tio veckor långa protesten mot FRA-lagen, med en fjärrstyrd övervakningskamera i lägenheten, vilket också ledde till att jag lärde känna min favvo-läkare D.

Maj
Upplevelser. Jag var i Barcelona för första gången, efter en bloggomröstning gick jag på bastuklubb och jag gick min UGL-kurs, vilket är en av de tio bästa sakerna jag gjort i mitt liv.

Juni
Jag åkte på klamydia i lungorna (eller i alla fall en lunginflammation orsakad av TWAR) och lät bloggläsarna bestämma för om jag skulle spara skägget eller inte. Skägget blev en hit – det var både snyggt och hångelvänligt enligt flera oberoende källor – och sitter kvar än idag (och förmodligen väldigt länge till).

Juli
Jag insåg till sist – efter ett år – att mr P. inte var typen som kunde ta beslut. Så jag tog ett, att avsluta vår semi-dejting. Istället åkte jag till Irland och letade snygga irländare att hångla med, bara för att upptäcka att de antingen flytt landet eller var upptagna. Till slut hittade jag en söt en.

Augusti
Slagsmål är väl att ta i, men jag örfilade upp en tjej. Jag tänker att om man börjar slåss så får man vara beredd att ta konsekvenserna, oavsett om man råkar ha kuk eller fitta. Jag är inte riktigt så zen/Jesus än att jag vänder andra kinden till.

Jag började dejta mr. O.. Jag visste att vi hade träffats i mars, han hade inget minne av det. Det är skägget, I tell you. Min fuckable-faktor gick upp ett par snäpp med det.

September
Jag gjorde slut med Jake, och hade en intensiv dejtingperiod med mr. O. Det har bara hänt mig två gånger att jag klickat så bra med någon från början, och bägge gångerna inträffade 2008. Men nu springer jag händelserna i förväg.

Årets absolut tyngsta period började när jag or Mr. O bestämde oss för att bryta.

Oktober
Jag började ta mitt körkort inför USA-resan. Jag hade åtta veckor på mig att ta det från scratch. Jag började gå i KBT, en annan av de tio bästa enskilda saker jag gjort i hela mitt liv.

Jag skapade ett eget avslut för första gången i mitt liv

November
Jag tog mitt körkort, och gjorde gigantiska framsteg med KBT:n. UGL var en bra grund att bygga på, och mitt jobb är ett fantastiskt växthus.

December
Det var här jag för andra gången i mitt liv träffade en person som jag klickade med direkt. Jag drog iväg till USA på den längsta resa jag någonsin gjort, körde omkring 250 mil, blev nyförälskad i San Francisco och fick en massa upplevelser. Ett perfekt avslut på ett grymt bra år.

Andra bloggares inlägg om ,

5 reaktioner till “Alanis hade fel: It didn’t blow up in my face”

 1. Härligt!
  Snygg sammanfattning.
  Verkar ha varit ett toppenår.

  Jag får erkänna att jag ibland saknar din kamera. Det var lite som att ha ett husdjur – med den skillnaden att husdjuret alltid pratade med en läkare och man kunde kika in i de diskussionerna ibland. :D

 2. håller med.
  Du är så öppen, ärlig och fritänkande Micke!
  Sen får du ihop dina tankar snyggt i textformen, jag gillar din blogg.
  :)
  annica

 3. @Oswald: Vet du, när jag skrev det upptäckte jag att jag också saknade den. Just sällskapet var trevligt.

  @Annica: Vad glad jag blir för komplimangen. Tack!

 4. Jag har ju kommenterat ironin om att ditt experiment i att gå längre med självutlämning ledde till att jag som fluktare sögs med, men om jag nu får vara favvo-läkare *och* ha fått erbjuda lite förströelse åt den redant eminent förströdda Oswald (bitch has taste, what can I say), så får det väl vara värt det.

 5. HALLO!!! Var finns jag… Att träffa mig borde fan vara bland top 10…

  Bhuu bajs micke!

Kommentarer inaktiverade.