Voddlerinbjudan, som att få klamydiabrev innan ”voddlandet”.

Någon sa en gång på Twitter: ”Jag ger dig hellre klamydia än Voddler”. I början var det verkligen sant (även om du pratade med, säg, din mamma).

Rangordningen var: ”bio-release”, ”direkt till DVD-relase”, ”direkt till Kanal 6 klockan 03.00 natten mot en måndag-release” och längst ner, strax efter ”regissören gör filmen under pseudonym för att manuset är så kackigt-release” fanns ”Direkt till Voddler-release”.

Idag har de ett större utbud och en mer användarvänlig mjukvara. Borta är skammen att behöva ringa alla du voddlat med och berätta att de eventuellt behöver Doxyferm-kur. Det mest irriterande med tjänsten är att klienten suger bandbredd även när man inte använder Voddler (Voddler använder sig av användarnas bandbredd för att sprida filmerna). På andra plats kommer de ständiga nyinstallationerna som krävs – i princip varje gång jag loggar in. Vilket säger lika mycket om hur lite jag avnänder tjänsten, som om hur crappy deras klient är.

Om man ska hyra film över nätet är Zune klart bäst. Det kräver visserligen att du har en Xbox 360 (tjänsten är integrerad där), men eftersom man oftast har Xboxen redan kopplad till teven och ljudsystemet behöver man inte göra något mer än att sätta på Xboxen och teven. De har också filmer i HD-format. Nackdelen med Zune är att de är a) dyrast och b) inte har undertexter ens som tillval.

Ska du hyra film över nätet till datorn skulle jag rekommendera Headweb framför Voddler.  De är två spänn dyrare på nya filmer (39:- istället för 37:- hos Voddler), men kräver inte installation av någon klient och funkar i alla webbläsare (Voddler funkar inte i Chrome). Däremot undrar jag vem som köper film av Headweb. 99 kronor för en digital kopia av en film som ”Highlander – the source” (3.2 i snittbetyg på IMDb) känns ungefär lika förmånligt som att köpa ett litet ”townhouse” och finansiera det med SMS-lån.

Klamydiabrev (bild snodd från Argalappen.se)
Klamydiabrev (bild snodd från Argalappen.se)

Voddlers utbud är mycket bättre idag än det var förut. Gratisutbudet innehåller några gratis och hyfsat bra och/eller kultiga filmer som ”Saw”, ”Johnny Mnemonic”, ”The King of Kong”, ”Tsotsi” och ”Gosford Park”. Vill du ha en inbjudan så har jag några som jag ger till mina bloggläsare. Kommentera nedan, se till att du fyller i en giltig e-postadress så skickar jag inbjudan. Först till kvarn.

(PS. Tänk på att inte använda en e-postadress som redan har ett Voddler-konto. Såna kan man inte skicka inbjudningar till.)

(PPS. Om du eller någon du känner ännu inte har Spotify så har jag tonvis med inbjudningar, och dem kan du få ta del av till alla vänner och bekanta. Samma procedur där. Spotify-inbjudningar kan skickas till adresser som redan är registrerade för konton, så där kan du skicka vilket som.)

12 reaktioner till “Voddlerinbjudan, som att få klamydiabrev innan ”voddlandet”.”

 1. Något i din text (jag vet inte vad) gör att jag ändå skulle vilja kolla in Voddler! Har du in inbjudan kvar tar jag den gärna. Hoppas jag slipper doxyferm-kuren bara!

  hans@tapperviking.se

 2. Med tanke på att jag bara har sett ”Saw” av de kultiga filmer du nämner så känns det som att jag kan ha viss nytta av en voddlerinbjudan (om du har någon kvar). Spotifymedlem är jag sedan länge, men om du skickar en sådan inbjudan också ska jag vidarebefordra den till min sambo tillsammans med tips om din blogg. Kul att du är igång och skriver igen! Alltid intressant läsning här.

 3. Rackarns, jag tror jag rentav skulle vilja ha en spotify-invite om du har en liggandes.. för min fru snor min hela tiden.. så hon behöver nog en egen. ;)

  // J

 4. Haha, studentboendet på lappen* (och ett till) ingår i det primära geografiska upptagningsområdet på vårdcentralen jag genomlider en placering nu, och jag har aldrig varit med om så många unga män som söker för genitala besvär. Horor!

  OTOH, att undersöka alla dessa könsorgan bryter av monotonin, så jag är… uhm, tacksam är fel ord…

  *Äntligen har jag en bild att bidra med i undersköterskornas spam-wank.

 5. En får tacka som fasen. Nu har jag en fru som sitter i soffan med laptopen och svär över att hon inte kan stava till de flesta bandnamn istället.. men det är ett mindre problem.

  Och återigen, väldans trevligt att ha dig tillbaka i blogvärlden(tm).

Kommentarer inaktiverade.