Undertow

Jag gjort en räd på Amazon på hyfsat nyutgivna filmer med bögtema som jag recenserar här på bloggen. Först ut var ”Is it just me?”. Ironiskt nog är den bästa filmen jag sett på riktigt länge inte ett av mina inköp på Amazon, utan en present från David (aka Dexo). Det var länge sen en film berörde mig så. Jag är fortfarande rödgråten trots att jag såg klart den för 45 minuter sen.

Undertow

Undertow” är en väldigt vacker historia. Den utspelar sig i en liten peruansk fiskarby, där fiskaren Miguel har en höggravid hustru och en hemlig relation med konstnären Santiago, som i sin tur är besökare i byn.

”Undertow” är en film om kärlek. Om definitionen på manlighet. Om samhällets förväntningar och priset ickestraighta betalar vare sig de lever upp till dem eller bryter mot dem. Det är en film om konsekvenserna av både valen du gör och de du inte gör.

Tyvärr är svenska filmbutiker antitesen till ”välsorterade” när det gäller homofilmer. Varken Ginza eller Cdon.com har ”Undertow”, och ingen av onlinetjänsterna Headweb eller Voddler har den i sitt utbud. Brittiska Amazon har den för dryga 7 GBP exkl. frakt. Jag tycker absolut att du ska stödja filmskaparna och köpa filmen – såna här filmer är sällsynta och bör uppmuntras.

3 reaktioner till “Undertow”

 1. Hej,

  Såg ditt inlägg om Undertow. Har du en aning om vem som kan distribuera filmen, dvs har rättigheterna till den? Brukar stå på DVD-konvolutet. Har vi tur är det någon som vi på Voddler har ramavtal med och då kan vi se om vi inte kan ta in den.

  Vänliga hälsningar,
  Anders Sjöman
  kommunikationschef Voddler
  anders.sjoman@voddler.com

Kommentarer inaktiverade.