Transformers: här blir det åka av!

Nöjespark är en missvisande term. Det handlar väl egentligen mer om ”upplevelse” än om ”nöje”. Anyhow, Disneyland är mer en ”upplevelsepark” än en ”nöjespark”. På Disneyland är det till och med en upplevelse att köa till attraktionerna. Disneyland vinner däremot inte kategorin ”bästa åktur”. Det gör Magic Mountain och deras ”X”: lätt den bästa berg- och dalbanan ever. Vad sägs om att kunna åka runt i en loop, samtidigt som din stol roterar runt sin egen axel?

Man vet att man har fått en rejäl åktur när man muttrandes ”herrejävlar” vinglar av berg- och dalbanan med lite lätt knullrufs, ett brett leende och ett lyckligt adrenalinrus i kroppen. Exakt så kände jag när jag gick ut ur salongen efter att ha sett Transformers. Emma hade rätt.

Jag kollade förresten Stockholm Citys recension: de sågade filmen. Stockholm City och Henric Tiselius är på god väg att etablera sig ett slags anti-skala. Om Stockholm City sågar filmen kan jag vara rätt säker på att jag gillar den. Hyllar de filmen är det lite av en dödskallemärkning. Kritik är högst subjektivt, men det är fascinerande när man så ofta lyckas vara oense med både publik och andra kritiker.

Andra bloggar om: , , , , ,

10 reaktioner till “Transformers: här blir det åka av!”

 1. Jag skulle också behöva lite lagom hjärndöd action med min-barndoms-serietidningshjältar att titta på. Tror at jag bara ägde en enda riktigt transformer. Min kusin däremot hade hur många som helst. Varav fler av den gigantiska varianten (som decepticon-headboten som bland annat kunde bli en gigantisk lila skorpion).

  Vad gäller bergådalbanor tycker jag att Demonen på Tivoli i Köpenhamn är 48 hisnande tuffa sekunder.

 2. Har iofs för mig att det var någon annan än HT som sågade Tramsformers i City, men det där med att använda HT som ett slags omvänd kvalitetsbarometer kan du nog glömma när det gäller ”dödskallemärkningar” som du kallar det. I och med Triangelfilms och Astorias frånfälle kommer kanske inte så många av HT:s fempoängare hit längre. HT får gå över till att dödskallemärka DVD:er tror jag.

 3. Undras hur många som kan likna Tranformers med en bergodalbana innan den blir en bergochdalbana i någon nöjespark? :)
  Dags att döpa om Balder, kanske?

  Men scenen där de transformerades på motorvägen känns fortfarande i magen när jag tänker på den just nu.

  Håller helt med om City btw. Tiselius antites har jag personligen funnit i Metro. Jag och CG verkar ha någon form av tvillingsjäl vad gäller vad vi tycker om filmer. Litar numera blint på honom.

 4. Intressant att skåda – utöver alla underbara floskler varav i alla fall tre krävde skämskudde – var att till och med robotarna har en token black guy som dör innan filmen är slut.

 5. Jag tycker uppriktigt synd om Henric Tiselius om han inte kan uppskatta någon av mainstreamfilmerna.

 6. Demonen på Tivoli, säger du? Jag lägger till den till min lista över grejer jag måste testa.

 7. Jag tror inte det är helt orimligt att en berg- och dalbana med Transformers-tema dyker upp på någon av Six Flags-parkerna. Frågan är bara hur den skulle vara. Superman the Escape är en klockren Superman-ride, till exempel.

 8. Jag tänkte också på att Jazz lät som en klassisk token black guy (rösten görs ju av en svart skådis). Bumblebee skulle för övrigt kunna vara den homosexuella, självutplånande snubben á la Matt i Melrose Place.

Kommentarer inaktiverade.