MTV har (lite) koll trots allt

MTV Movie Awards delade ut sina priser i helgen. Något som är anmärkningsvärt är att kategorin för bästa roll är könsneutral hos MTV. Faktum är att alla utmärkelser som MTV delar ut är könsneutrala. Vad sägs om det, Guldbagge-juryn, era gamla reaktionärer? Reese Witherspoon, som ju fick en Oscar för sin roll i Walk the Line, torskade här mot Jake Gyllenhaal för hans roll i Brokeback Mountain.

Fan vilken koll MTV har, tänkte jag. De var nyskapande på tidigt nittiotal, sen har det bara gått utför. Men det kanske bara är jag som blivit äldre? Snart får sig dock bilden av ett MTV med koll en törn, när jag läser att Hayden Christensen fick pris för bästa skurk för rollen som Anakin Skywalker. Hur han kunde vinna mot Tilda Swanton (Narnia) och Cillian Murphy (Batman Begins) övergår mitt förstånd. Han är ju ungefär lika läskig som en butter femåring med blodsockersvängningar. Och lika talangfull som en näve jordnötter. Han är knappt snygg ens.

Men till syvende och sist kan jag inte tycka illa om MTV Movie Awards. Priset för bästa kyss gick till Ennis och Jacks dito i Brokeback Mountain. Och det är helt subjektivt, visst, men det är fan den bästa kyss jag sett på film. Bara ett snäpp före Elins och Agnes kyss i baksätet på bilen i Fucking Åmål.

4 reaktioner till “MTV har (lite) koll trots allt”

  1. Det är ju det jag säger. Tilda Swanton är … majestätisk :-)

    Du får la försöka. Hon kanske är singel.

  2. Det är ju det jag säger. Tilda Swanton är … majestätisk :-)

    Du får la försöka. Hon kanske är singel.

Kommentarer inaktiverade.